Praliné semifreddo met duo van coulis
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Moederdag,Romantisch diner
Dessert

Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 1 ei op kamertemperatuur
- 35 g bloemsuiker
- 2 el Amaretto
- 100 g praliné
- 35 cl verse slagroom
- 1 rijpe mango
- 10 cl fruitsap (ananas, exotisch of sinaasappel)
- 1 pakje diepgevroren frambozencoulis
- 4 physalisbessen (facultatief)
- 4 frambozen (facultatief)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008062600110200000
S2016062803657510000
S2010111800268410001
F1993070600145100000
F2005081700371220000
F2020051100058740000
F1997102900136400000
Begin met koken
- Zet een grote kom 30 min. op voorhand in de koelkast.
- Scheid het eiwit en eigeel. Klop het eigeel in een andere grote kom met 1 flinke eetlepel bloemsuiker tot een wit mengsel. Voeg dan de Amaretto toe.
- Klop het eiwit heel stijf. Voeg, geleidelijk aan en al kloppend, de resterende suiker toe zodat je een vast en glanzend eiwitschuim bekomt. Schep het op het eigeelmengsel, voeg de praliné toe en meng goed.
- Klop de slagroom in de gekoelde kom tot stijve pieken en spatel vervolgens voorzichtig door de eiberbereiding. Zorg dat het mengsel mooi glad is. Schep het in siliconen bakvormen voor muffins, druk het goed aan en zet het enkele uren in de diepvriezer.
- Maak de gele coulis: mix het vruchtvlees van de mango met het fruitsap. Bewaar in de koelkast.
- Voor het serveren: haal de semifreddo uit de vormen, schik op de borden en giet rondom een lepel van elke coulis. Werk elk bord af met een framboos en een physalisbes.
Kooktip
Je kan ook met vershoudfolie beklede soufflékommetjes gebruiken in plaats van siliconen bakvormen.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Moederdag,Romantisch diner
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008062600110200000
S2016062803657510000
S2010111800268410001
F1993070600145100000
F2005081700371220000
F2020051100058740000
F1997102900136400000