Recept zoekresultatenPraliné semifreddo met duo van coulis
Delhaize logo
  • Praliné semifreddo met duo van coulis

Praliné semifreddo met duo van coulis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Moederdag,Romantisch diner
Dessert
Praliné semifreddo met duo van coulis

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • 35 g bloemsuiker
  • 2 el Amaretto
  • 100 g praliné
  • 35 cl verse slagroom
  • 1 rijpe mango
  • 10 cl fruitsap (ananas, exotisch of sinaasappel)
  • 1 pakje diepgevroren frambozencoulis
  • 4 physalisbessen (facultatief)
  • 4 frambozen (facultatief)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Bruine | Medium
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1992101300101700000
  • Physalis | Fairtrade
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2011120800395100000
  • Coulis | Frambozen
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2016083103667140000
  • Sap | Tropische vruchten | Vers
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    50 cl
    3,98 €/l
    €1,99
    F2012011600338800000
  • Begin met koken

    1. Zet een grote kom 30 min. op voorhand in de koelkast.
    2. Scheid het eiwit en eigeel. Klop het eigeel in een andere grote kom met 1 flinke eetlepel bloemsuiker tot een wit mengsel. Voeg dan de Amaretto toe.
    3. Klop het eiwit heel stijf. Voeg, geleidelijk aan en al kloppend, de resterende suiker toe zodat je een vast en glanzend eiwitschuim bekomt. Schep het op het eigeelmengsel, voeg de praliné toe en meng goed.
    4. Klop de slagroom in de gekoelde kom tot stijve pieken en spatel vervolgens voorzichtig door de eiberbereiding. Zorg dat het mengsel mooi glad is. Schep het in siliconen bakvormen voor muffins, druk het goed aan en zet het enkele uren in de diepvriezer.
    5. Maak de gele coulis: mix het vruchtvlees van de mango met het fruitsap. Bewaar in de koelkast.
    6. Voor het serveren: haal de semifreddo uit de vormen, schik op de borden en giet rondom een lepel van elke coulis. Werk elk bord af met een framboos en een physalisbes.

    Kooktip

    Je kan ook met vershoudfolie beklede soufflékommetjes gebruiken in plaats van siliconen bakvormen.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Moederdag,Romantisch diner
    Overig
    Dessert
    • Praliné semifreddo met duo van coulis

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Bruine | Medium
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1992101300101700000
  • Physalis | Fairtrade
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2011120800395100000
  • Coulis | Frambozen
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2016083103667140000
  • Sap | Tropische vruchten | Vers
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    50 cl
    3,98 €/l
    €1,99
    F2012011600338800000