OverslaanDelhaize logo

Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenPraliné semifreddo met duo van coulis
Recept zoekresultatenPraliné semifreddo met duo van coulis
Delhaize logo
  • Praliné semifreddo met duo van coulis

Praliné semifreddo met duo van coulis

Praliné semifreddo met duo van coulis
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • 35 g bloemsuiker
  • 2 el Amaretto
  • 100 g praliné
  • 35 cl verse slagroom
  • 1 rijpe mango
  • 10 cl fruitsap (ananas, exotisch of sinaasappel)
  • 1 pakje diepgevroren frambozencoulis
  • 4 physalisbessen (facultatief)
  • 4 frambozen (facultatief)
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • 35 g bloemsuiker
  • 2 el Amaretto
  • 100 g praliné
  • 35 cl verse slagroom
  • 1 rijpe mango
  • 10 cl fruitsap (ananas, exotisch of sinaasappel)
  • 1 pakje diepgevroren frambozencoulis
  • 4 physalisbessen (facultatief)
  • 4 frambozen (facultatief)

Begin met koken

1
Zet een grote kom 30 min. op voorhand in de koelkast.
2
Scheid het eiwit en eigeel. Klop het eigeel in een andere grote kom met 1 flinke eetlepel bloemsuiker tot een wit mengsel. Voeg dan de Amaretto toe.
3
Klop het eiwit heel stijf. Voeg, geleidelijk aan en al kloppend, de resterende suiker toe zodat je een vast en glanzend eiwitschuim bekomt. Schep het op het eigeelmengsel, voeg de praliné toe en meng goed.
4
Klop de slagroom in de gekoelde kom tot stijve pieken en spatel vervolgens voorzichtig door de eiberbereiding. Zorg dat het mengsel mooi glad is. Schep het in siliconen bakvormen voor muffins, druk het goed aan en zet het enkele uren in de diepvriezer.
5
Maak de gele coulis: mix het vruchtvlees van de mango met het fruitsap. Bewaar in de koelkast.
6
Voor het serveren: haal de semifreddo uit de vormen, schik op de borden en giet rondom een lepel van elke coulis. Werk elk bord af met een framboos en een physalisbes.
7
Serveer met de rest van de coulis ernaast.
1
Zet een grote kom 30 min. op voorhand in de koelkast.
2
Scheid het eiwit en eigeel. Klop het eigeel in een andere grote kom met 1 flinke eetlepel bloemsuiker tot een wit mengsel. Voeg dan de Amaretto toe.
3
Klop het eiwit heel stijf. Voeg, geleidelijk aan en al kloppend, de resterende suiker toe zodat je een vast en glanzend eiwitschuim bekomt. Schep het op het eigeelmengsel, voeg de praliné toe en meng goed.
4
Klop de slagroom in de gekoelde kom tot stijve pieken en spatel vervolgens voorzichtig door de eiberbereiding. Zorg dat het mengsel mooi glad is. Schep het in siliconen bakvormen voor muffins, druk het goed aan en zet het enkele uren in de diepvriezer.
5
Maak de gele coulis: mix het vruchtvlees van de mango met het fruitsap. Bewaar in de koelkast.
6
Voor het serveren: haal de semifreddo uit de vormen, schik op de borden en giet rondom een lepel van elke coulis. Werk elk bord af met een framboos en een physalisbes.
7
Serveer met de rest van de coulis ernaast.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Moederdag,Romantisch diner
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Physalis
125 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Omega-3 | Bio
Columbus Eieren | Omega-3 | Bio
6 st
Bio
    4
    15
    Bloemsuiker
    Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
    250 gr
    0
    79
    Likeur | Amaretto
    Delhaize Likeur | Amaretto
    70 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    10
    29
    Praliné
    Vahiné Praliné
    100 gr
    3
    14
    Room 40%
    Inex Room 40%
    2 × 20 cl
    2
    09
    Mango
    Delhaize Mango
    1 st
    1
    99
    Sanguinello | Sap | Fruit
    Tropicana Sanguinello | Sap | Fruit
    90 cl
    5
    49
    Frambozencoulis
    Habi Frambozencoulis
    24 cl
    2
    85
    Frambozen
    Delhaize Frambozen
    125 gr
    2
    99
    Totaal:
    €35,87

    Deze recepten kan je ook leuk vinden