Recept zoekresultatenPizza met merguez en rode bonen
Delhaize logo

Pizza met merguez en rode bonen

Pizza met merguez en rode bonen
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
3 porties
  • 3 bollen pizzadeeg met zuurdesem Delhaize
  • 4 merguezworstjes
  • 4 bollen mozzarella di bufala
  • 240 g rode bonen (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 350 g “Arabbiata” of “Basilico” tomatensaus Delhaize
  • 1,5 kleine rode uien
  • gedroogde en verse oregano
  • olijfolie
  • bloem
  • 3 bollen pizzadeeg met zuurdesem Delhaize
  • 4 merguezworstjes
  • 4 bollen mozzarella di bufala
  • 240 g rode bonen (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 350 g “Arabbiata” of “Basilico” tomatensaus Delhaize
  • 1,5 kleine rode uien
  • gedroogde en verse oregano
  • olijfolie
  • bloem

Begin met koken

: 20 min (+ 30 min rusttijd) + 8 min baktijd
1
Leg de bollen pizzadeeg op een groot bord en dek ze losjes af met een propere keukenhanddoek. Laat 30 min rijzen in een warme omgeving.
2
Snij de rode uien in dikke ringen en smeer ze aan beide kanten lichtjes in met olie. Prik enkele gaatjes in de worstjes. Gril de uiringen en de worstjes op de barbecue.
3
Leg de bollen pizzadeeg op het met bloem bestoven werkblad. Maak ze plat en rek ze uit met de handen (vermijd de deegrol). Laat nog 10 min rijzen.
4
Spoel intussen de rode bonen goed onder koud water en laat ze uitlekken. Scheur de mozzarella in kleine stukken. Snij de merguezworstjes in schijfjes.
5
Schuif de pizzabodems op het barbecuerooster (niet te warme houtskool en rooster op de hoogste stand) en neem ze er meteen af wanneer de onderkant gegrild is.
6
Draai ze om en smeer ongeveer 3 eetlepels tomatensaus uit over elke bodem. Verdeel er de rode bonen over, de merguezworstjes, de rode uiringen en de mozzarella. Bestrooi met gedroogde oregano en leg ze terug op de barbecue. Sluit het deksel en laat ze ongeveer 5 min bakken.
7
Bestrooi met verse oregano en serveer meteen.
1
Leg de bollen pizzadeeg op een groot bord en dek ze losjes af met een propere keukenhanddoek. Laat 30 min rijzen in een warme omgeving.
2
Snij de rode uien in dikke ringen en smeer ze aan beide kanten lichtjes in met olie. Prik enkele gaatjes in de worstjes. Gril de uiringen en de worstjes op de barbecue.
3
Leg de bollen pizzadeeg op het met bloem bestoven werkblad. Maak ze plat en rek ze uit met de handen (vermijd de deegrol). Laat nog 10 min rijzen.
4
Spoel intussen de rode bonen goed onder koud water en laat ze uitlekken. Scheur de mozzarella in kleine stukken. Snij de merguezworstjes in schijfjes.
5
Schuif de pizzabodems op het barbecuerooster (niet te warme houtskool en rooster op de hoogste stand) en neem ze er meteen af wanneer de onderkant gegrild is.
6
Draai ze om en smeer ongeveer 3 eetlepels tomatensaus uit over elke bodem. Verdeel er de rode bonen over, de merguezworstjes, de rode uiringen en de mozzarella. Bestrooi met gedroogde oregano en leg ze terug op de barbecue. Sluit het deksel en laat ze ongeveer 5 min bakken.
7
Bestrooi met verse oregano en serveer meteen.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Barbecue
Diner
Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 3 personen

Toon:

Pizza | Margherita
Delhaize Pizza | Margherita
450 gr
2 voor €10
5
09
Mergueze | Vegan
Greenway Mergueze | Vegan
2 × 180 gr
4
45
Mozzarella | Bol
Delhaize Mozzarella | Bol
125 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
79
Bonen | Rode
Hak Bonen | Rode
240 gr
1+1 gratis
3
29
Saus | Tomaat | Basilicum
Barilla Saus | Tomaat | Basilicum
400 gr
3
59
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
5 gr
2
95

Reeds in je keuken

Olijfolie | Cucinare
Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
1 l
2+1 gratis
13
99
Bloem | Wit brood
Soubry Bloem | Wit brood
2 kg
2de tegen -40%
3
19
Totaal:
€26,60

Deze recepten kan je ook leuk vinden