1
Maak het pizzadeeg: los de gist op in lauw water en laat 5 min. rusten, tot het mengsel lichtjes begint te schuimen. Doe 200 g bloem en het zout in een slakom, maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet er de opgeloste gist in. Meng, voeg de olijfolie toe en kneed met de vingers tot een soepele en homogene deegbal. Leg hem op een bord, dek af met een keukendoek en laat 40 min. op een warme plaats rijzen.
2
Verwarm de oven voor op 220°C. Bestuif het werkblad met bloem en vorm een pizzabodem, maar gebruik vooral geen deegrol (anders verdwijnen de luchtbellen): druk het deeg met de palm van je handen plat. Leg het deeg op een vel bakpapier en bestrijk het met de tomatenbruschetta. Beleg de pizza met de artisjokken en de gehalveerde olijven. Bestrooi ze met geraspte mozzarella en Italiaanse kruidenmix.
3
Schuif de pizza met het papier op het rooster van de oven en bak 10 min. (houd ze in het oog!). Besprenkel met een scheutje olijfolie en serveer meteen.
1
Maak het pizzadeeg: los de gist op in lauw water en laat 5 min. rusten, tot het mengsel lichtjes begint te schuimen. Doe 200 g bloem en het zout in een slakom, maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet er de opgeloste gist in. Meng, voeg de olijfolie toe en kneed met de vingers tot een soepele en homogene deegbal. Leg hem op een bord, dek af met een keukendoek en laat 40 min. op een warme plaats rijzen.
2
Verwarm de oven voor op 220°C. Bestuif het werkblad met bloem en vorm een pizzabodem, maar gebruik vooral geen deegrol (anders verdwijnen de luchtbellen): druk het deeg met de palm van je handen plat. Leg het deeg op een vel bakpapier en bestrijk het met de tomatenbruschetta. Beleg de pizza met de artisjokken en de gehalveerde olijven. Bestrooi ze met geraspte mozzarella en Italiaanse kruidenmix.
3
Schuif de pizza met het papier op het rooster van de oven en bak 10 min. (houd ze in het oog!). Besprenkel met een scheutje olijfolie en serveer meteen.