Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenPizza met gegrilde artisjokken
Delhaize logo
  • Pizza met gegrilde artisjokken
    C

Pizza met gegrilde artisjokken

Pizza met gegrilde artisjokkenC
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g + 1 el bloem ‘Doppio zero’ Selezione Casillo (voor het pizzadeeg)
  • 1 dl water (voor het pizzadeeg)
  • 18 g verse gist (voor het pizzadeeg)
  • 2 el olijfolie (voor het pizzadeeg)
  • 80 g gegrilde artisjokken Sud’n’Sol (voor de garnituur)
  • 200 g ‘Bruschetta’ dip (1 schaaltje) (voor de garnituur)
  • 6 ontpitte groene olijven (voor de garnituur)
  • 75 g geraspte mozzarella (voor de garnituur)
  • 1 el olijfolie (voor de garnituur)
  • 1/2 el ‘Italia Mix’ Market Fresh (voor de garnituur)
  • bakpapier (extra)
  • 1 kl zout (voor het pizzadeeg)
  • 200 g + 1 el bloem ‘Doppio zero’ Selezione Casillo (voor het pizzadeeg)
  • 1 dl water (voor het pizzadeeg)
  • 18 g verse gist (voor het pizzadeeg)
  • 2 el olijfolie (voor het pizzadeeg)
  • 80 g gegrilde artisjokken Sud’n’Sol (voor de garnituur)
  • 200 g ‘Bruschetta’ dip (1 schaaltje) (voor de garnituur)
  • 6 ontpitte groene olijven (voor de garnituur)
  • 75 g geraspte mozzarella (voor de garnituur)
  • 1 el olijfolie (voor de garnituur)
  • 1/2 el ‘Italia Mix’ Market Fresh (voor de garnituur)
  • bakpapier (extra)
  • 1 kl zout (voor het pizzadeeg)

Begin met koken

: 25 min. + 10 min. baktijd
1
Maak het pizzadeeg: los de gist op in lauw water en laat 5 min. rusten, tot het mengsel lichtjes begint te schuimen. Doe 200 g bloem en het zout in een slakom, maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet er de opgeloste gist in. Meng, voeg de olijfolie toe en kneed met de vingers tot een soepele en homogene deegbal. Leg hem op een bord, dek af met een keukendoek en laat 40 min. op een warme plaats rijzen.
2
Verwarm de oven voor op 220°C. Bestuif het werkblad met bloem en vorm een pizzabodem, maar gebruik vooral geen deegrol (anders verdwijnen de luchtbellen): druk het deeg met de palm van je handen plat. Leg het deeg op een vel bakpapier en bestrijk het met de tomatenbruschetta. Beleg de pizza met de artisjokken en de gehalveerde olijven. Bestrooi ze met geraspte mozzarella en Italiaanse kruidenmix.
3
Schuif de pizza met het papier op het rooster van de oven en bak 10 min. (houd ze in het oog!). Besprenkel met een scheutje olijfolie en serveer meteen.
1
Maak het pizzadeeg: los de gist op in lauw water en laat 5 min. rusten, tot het mengsel lichtjes begint te schuimen. Doe 200 g bloem en het zout in een slakom, maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet er de opgeloste gist in. Meng, voeg de olijfolie toe en kneed met de vingers tot een soepele en homogene deegbal. Leg hem op een bord, dek af met een keukendoek en laat 40 min. op een warme plaats rijzen.
2
Verwarm de oven voor op 220°C. Bestuif het werkblad met bloem en vorm een pizzabodem, maar gebruik vooral geen deegrol (anders verdwijnen de luchtbellen): druk het deeg met de palm van je handen plat. Leg het deeg op een vel bakpapier en bestrijk het met de tomatenbruschetta. Beleg de pizza met de artisjokken en de gehalveerde olijven. Bestrooi ze met geraspte mozzarella en Italiaanse kruidenmix.
3
Schuif de pizza met het papier op het rooster van de oven en bak 10 min. (houd ze in het oog!). Besprenkel met een scheutje olijfolie en serveer meteen.
Nutritionele informatie
C
Energie: 745 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Italiaans
Vegetarisch
Kids
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Artisjok
80 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

bakpapier

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bloem | Fijngebak
Anco Bloem | Fijngebak
1 kg
2de tegen -50%
1
29
Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
6 x 33 cl
4
59
Bakkersgist
Bruggeman Bakkersgist
42 gr
0
29
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Dip | Salsa
Santa Maria Dip | Salsa
250 gr
-10% voor 3
2
55
Olijven | Groen | Ontpit
Delhaize Olijven | Groen | Ontpit
130 gr
2
69
Mozzarella | Bol
Delhaize Mozzarella | Bol
125 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
80
Mais | Notenmix
Delhaize Mais | Notenmix
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Zout | Cuisine
Delhaize Zout | Cuisine
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Totaal:
€20,54

Deze recepten kan je ook leuk vinden