Pizza bloemkoolbodem - bloemkool, kastanjechampignons, roodlof, gruyère en verse tijm
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Moederdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 1 Porties
- 1 bloemkoolbodem
- 1 kl tomaten concentraat
- 25 g passata
- Peper en zout
- 1/2 el olijfolie
- 4 roosjes bloemkool (voor de topping)
- 6 kastanjechampignons (voor de topping)
- 1/2 pakje gruyère Delhaize (voor de topping)
- verse tijm (voor de topping)
- nootmuskaat (voor de topping)
- 60 g roodlof (voor de topping)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2021021100508740000
Reeds in je keuken
S2009081900019630000
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 - 30 min
- Ook hier moet je de pizzabodem eerst wat voorgaren. Zo is je pizza straks lekker knapperig. Zet de bodem 3 à 4 minuten in een oven van 220°.
- Trek ondertussen de bloemkoolroosjes in fijne hapklare stukjes en kook ze in gezouten water tot ze beetgaar zijn. Snijd ook de champignons in fijne sneetjes.
- Haal nu de pizzabodem uit de oven. Start met de tomatenpuree en passata, wat peper, zout en nootmuskaat. Verspreid hierover de bloemkool, sneetjes champignon en Gruyère. Zet nu de pizza opnieuw in de oven gedurende 8 à 10 minuten. Werk af met de topjes van het roodlof en wat verse tijm. Over een originele pizza gesproken… Buon appetito!
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Moederdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2021021100508740000
Reeds in je keuken
S2009081900019630000