Recept zoekresultatenPittige tomatensalsa met gegrilde maiskolf
Delhaize logo
  • Pittige tomatensalsa met gegrilde maiskolf
Pittige tomatensalsa met gegrilde maiskolf

Pittige tomatensalsa met gegrilde maiskolf

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 el harissa
  • 20 g verse koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el 'Tacos'-kruiden
  • 1 kl 'Chili Explosion' Santa Maria
  • 1 el harissa
  • 20 g verse koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el 'Tacos'-kruiden
  • 1 kl 'Chili Explosion' Santa Maria

Begin met koken

: 15 min. + 20 min. kooktijd‬‬
1
Schil en verwijder de pitten van 2/3de van de tomaten en snijd ze ‬‬‬‭in brunoise. Snijd 1/2 van de paprika's in brunoise. Snipper de rode ui. ‬‬‬‭Doe alles samen in een kom, voeg de harissa en de ‬‬‬‭‘Tacos’-kruiden toe en laat rusten.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
2
Snijd de chilipeper in de lengte doormidden en verwijder de ‬‬‬‭zaadjes. Hak 1/3de van de tomaten en 1/2de van de paprika's in grote ‬‬‬‭stukken en doe ze in de blender. Voeg er de knoflook, de rode ‬‬‬‭chilipeper, de ‘Chili Explosion’-kruiden en het limoensap aan ‬‬‬‭toe en blend fijn. Kruid bij met peper en zout. Voeg deze salsa toe ‬‬‬‭aan de brunoise van tomaat, paprika en rode ui.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
3
Kook de maiskolven 20 min. in een grote pot kokend water ‬‬‬‭waar je een klontje suiker in opgelost hebt. Gril de maiskolven‬‬‬ ‭daarna 8 min. op de barbecue. Draai regelmatig om ‬‬‬‭tot de hele maiskolf goudgeel is met hier en daar ‬‬‬‭een donkerbruine korrel.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
4
Hak de koriander fijn, voeg bij de salsa en dien ‬‬‬‭op met de maiskolven.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
1
Schil en verwijder de pitten van 2/3de van de tomaten en snijd ze ‬‬‬‭in brunoise. Snijd 1/2 van de paprika's in brunoise. Snipper de rode ui. ‬‬‬‭Doe alles samen in een kom, voeg de harissa en de ‬‬‬‭‘Tacos’-kruiden toe en laat rusten.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
2
Snijd de chilipeper in de lengte doormidden en verwijder de ‬‬‬‭zaadjes. Hak 1/3de van de tomaten en 1/2de van de paprika's in grote ‬‬‬‭stukken en doe ze in de blender. Voeg er de knoflook, de rode ‬‬‬‭chilipeper, de ‘Chili Explosion’-kruiden en het limoensap aan ‬‬‬‭toe en blend fijn. Kruid bij met peper en zout. Voeg deze salsa toe ‬‬‬‭aan de brunoise van tomaat, paprika en rode ui.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
3
Kook de maiskolven 20 min. in een grote pot kokend water ‬‬‬‭waar je een klontje suiker in opgelost hebt. Gril de maiskolven‬‬‬ ‭daarna 8 min. op de barbecue. Draai regelmatig om ‬‬‬‭tot de hele maiskolf goudgeel is met hier en daar ‬‬‬‭een donkerbruine korrel.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
4
Hak de koriander fijn, voeg bij de salsa en dien ‬‬‬‭op met de maiskolven.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
Nutritionele informatie
Energie: 123 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Barbecue
Overig
Zomer,Herfst
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

La Flamme

Harissa

70 gr

€0,89

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Mais | Notenmix

Delhaize

Mais | Notenmix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Totaal:
€4,63