• Pittige tomatensalsa met gegrilde maiskolf

Pittige tomatensalsa met gegrilde maiskolf

Pittige tomatensalsa met gegrilde maiskolf
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 el harissa
  • 20 g verse koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el 'Tacos'-kruiden
  • 1 kl 'Chili Explosion' Santa Maria
  • 1 el harissa
  • 20 g verse koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el 'Tacos'-kruiden
  • 1 kl 'Chili Explosion' Santa Maria

Begin met koken

: 15 min. + 20 min. kooktijd‬‬
  1. 1
    Schil en verwijder de pitten van 2/3de van de tomaten en snijd ze ‬‬‬‭in brunoise. Snijd 1/2 van de paprika's in brunoise. Snipper de rode ui. ‬‬‬‭Doe alles samen in een kom, voeg de harissa en de ‬‬‬‭‘Tacos’-kruiden toe en laat rusten.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  2. 2
    Snijd de chilipeper in de lengte doormidden en verwijder de ‬‬‬‭zaadjes. Hak 1/3de van de tomaten en 1/2de van de paprika's in grote ‬‬‬‭stukken en doe ze in de blender. Voeg er de knoflook, de rode ‬‬‬‭chilipeper, de ‘Chili Explosion’-kruiden en het limoensap aan ‬‬‬‭toe en blend fijn. Kruid bij met peper en zout. Voeg deze salsa toe ‬‬‬‭aan de brunoise van tomaat, paprika en rode ui.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  3. 3
    Kook de maiskolven 20 min. in een grote pot kokend water ‬‬‬‭waar je een klontje suiker in opgelost hebt. Gril de maiskolven‬‬‬ ‭daarna 8 min. op de barbecue. Draai regelmatig om ‬‬‬‭tot de hele maiskolf goudgeel is met hier en daar ‬‬‬‭een donkerbruine korrel.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  4. 4
    Hak de koriander fijn, voeg bij de salsa en dien ‬‬‬‭op met de maiskolven.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  1. 1
    Schil en verwijder de pitten van 2/3de van de tomaten en snijd ze ‬‬‬‭in brunoise. Snijd 1/2 van de paprika's in brunoise. Snipper de rode ui. ‬‬‬‭Doe alles samen in een kom, voeg de harissa en de ‬‬‬‭‘Tacos’-kruiden toe en laat rusten.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  2. 2
    Snijd de chilipeper in de lengte doormidden en verwijder de ‬‬‬‭zaadjes. Hak 1/3de van de tomaten en 1/2de van de paprika's in grote ‬‬‬‭stukken en doe ze in de blender. Voeg er de knoflook, de rode ‬‬‬‭chilipeper, de ‘Chili Explosion’-kruiden en het limoensap aan ‬‬‬‭toe en blend fijn. Kruid bij met peper en zout. Voeg deze salsa toe ‬‬‬‭aan de brunoise van tomaat, paprika en rode ui.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  3. 3
    Kook de maiskolven 20 min. in een grote pot kokend water ‬‬‬‭waar je een klontje suiker in opgelost hebt. Gril de maiskolven‬‬‬ ‭daarna 8 min. op de barbecue. Draai regelmatig om ‬‬‬‭tot de hele maiskolf goudgeel is met hier en daar ‬‬‬‭een donkerbruine korrel.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  4. 4
    Hak de koriander fijn, voeg bij de salsa en dien ‬‬‬‭op met de maiskolven.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
Energie: 123 kcal

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Barbecue
Overig
Zomer
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Harissa
    1 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Koriander
    20 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Knoflook
    1 teentje

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Kruidenmix
    1 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Totaal:

0,00

Deze recepten kan je ook leuk vinden