Recept zoekresultatenPittige tomatensalsa met gegrilde maiskolf
Delhaize logo
  • Pittige tomatensalsa met gegrilde maiskolf

Pittige tomatensalsa met gegrilde maiskolf

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegan
Barbecue
Voorgerecht
Pittige tomatensalsa met gegrilde maiskolf

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 tomaten
  • 4 maïskolven
  • 1 rode ui
  • 2 rode paprika's
  • 1 klontje suiker
  • 5 limoenen (het sap)
  • 1 eetlepel harissa
  • 20 g verse koriander
  • 1 rode chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel 'Tacos'-kruiden
  • 1 koffielepel 'Chili Explosion' Santa Maria

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | 6Stukken
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2008040200321120000
  • Suikermaïs
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100313200000
  • Rode uien | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    750 gr
    1,72 €/kg
    €1,29
    F2015060500314850000
  • Paprika | Rood | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
    F2020032400055550000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. kooktijd‬‬

    1. Schil en verwijder de pitten van 2/3de van de tomaten en snijd ze ‬‬‬‭in brunoise. Snijd 1/2 van de paprika's in brunoise. Snipper de rode ui. ‬‬‬‭Doe alles samen in een kom, voeg de harissa en de ‬‬‬‭‘Tacos’-kruiden toe en laat rusten.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
    2. Snijd de chilipeper in de lengte doormidden en verwijder de ‬‬‬‭zaadjes. Hak 1/3de van de tomaten en 1/2de van de paprika's in grote ‬‬‬‭stukken en doe ze in de blender. Voeg er de knoflook, de rode ‬‬‬‭chilipeper, de ‘Chili Explosion’-kruiden en het limoensap aan ‬‬‬‭toe en blend fijn. Kruid bij met peper en zout. Voeg deze salsa toe ‬‬‬‭aan de brunoise van tomaat, paprika en rode ui.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
    3. Kook de maiskolven 20 min. in een grote pot kokend water ‬‬‬‭waar je een klontje suiker in opgelost hebt. Gril de maiskolven‬‬‬ ‭daarna 8 min. op de barbecue. Draai regelmatig om ‬‬‬‭tot de hele maiskolf goudgeel is met hier en daar ‬‬‬‭een donkerbruine korrel.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
    4. Hak de koriander fijn, voeg bij de salsa en dien ‬‬‬‭op met de maiskolven.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

    Kooktip

    • Maak de salsa minstens een uurtje op voorhand, zodat de smaken kunnen vermengen. Voeg de koriander wel op het laatste toe.
    • Deze salsa is ook lekker bij het aperitief met tacochips.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegan
    Barbecue
    Overig
    Zomer,Herfst
    Voorgerecht
    • Pittige tomatensalsa met gegrilde maiskolf

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | 6Stukken
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2008040200321120000
  • Suikermaïs
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100313200000
  • Rode uien | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    750 gr
    1,72 €/kg
    €1,29
    F2015060500314850000
  • Paprika | Rood | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
    F2020032400055550000