Pittige tomatensalsa met gegrilde maiskolf

Makkelijk
30-60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 1 el harissa
- 20 g verse koriander
- 1 teentje knoflook
- 1 el 'Tacos'-kruiden
- 1 kl 'Chili Explosion' Santa Maria
- 1 el harissa
- 20 g verse koriander
- 1 teentje knoflook
- 1 el 'Tacos'-kruiden
- 1 kl 'Chili Explosion' Santa Maria
Begin met koken
: 15 min. + 20 min. kooktijd
- 1Schil en verwijder de pitten van 2/3de van de tomaten en snijd ze in brunoise. Snijd 1/2 van de paprika's in brunoise. Snipper de rode ui. Doe alles samen in een kom, voeg de harissa en de ‘Tacos’-kruiden toe en laat rusten.
- 2Snijd de chilipeper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Hak 1/3de van de tomaten en 1/2de van de paprika's in grote stukken en doe ze in de blender. Voeg er de knoflook, de rode chilipeper, de ‘Chili Explosion’-kruiden en het limoensap aan toe en blend fijn. Kruid bij met peper en zout. Voeg deze salsa toe aan de brunoise van tomaat, paprika en rode ui.
- 3Kook de maiskolven 20 min. in een grote pot kokend water waar je een klontje suiker in opgelost hebt. Gril de maiskolven daarna 8 min. op de barbecue. Draai regelmatig om tot de hele maiskolf goudgeel is met hier en daar een donkerbruine korrel.
- 4Hak de koriander fijn, voeg bij de salsa en dien op met de maiskolven.
- 1Schil en verwijder de pitten van 2/3de van de tomaten en snijd ze in brunoise. Snijd 1/2 van de paprika's in brunoise. Snipper de rode ui. Doe alles samen in een kom, voeg de harissa en de ‘Tacos’-kruiden toe en laat rusten.
- 2Snijd de chilipeper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Hak 1/3de van de tomaten en 1/2de van de paprika's in grote stukken en doe ze in de blender. Voeg er de knoflook, de rode chilipeper, de ‘Chili Explosion’-kruiden en het limoensap aan toe en blend fijn. Kruid bij met peper en zout. Voeg deze salsa toe aan de brunoise van tomaat, paprika en rode ui.
- 3Kook de maiskolven 20 min. in een grote pot kokend water waar je een klontje suiker in opgelost hebt. Gril de maiskolven daarna 8 min. op de barbecue. Draai regelmatig om tot de hele maiskolf goudgeel is met hier en daar een donkerbruine korrel.
- 4Hak de koriander fijn, voeg bij de salsa en dien op met de maiskolven.
Energie: 123 kcal
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Barbecue
Overig
Zomer
Voorgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
- Harissa1 el
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Koriander20 g
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Knoflook1 teentje
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Kruidenmix1 el
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
