• Pita’s met verkruimelde gehaktballetjes, rode uien en tzatziki met pistachenoten
    Nutri-Score C

Pita’s met verkruimelde gehaktballetjes, rode uien en tzatziki met pistachenoten

Pita’s met verkruimelde gehaktballetjes, rode uien en tzatziki met pistachenotenC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 350 g bio gekruid rundsgehakt (voor de balletjes)
  • 1 ei (voor de balletjes)
  • 1/2 ui (voor de balletjes)
  • 1/2 biocitroen (voor de balletjes)
  • 1/2 bussel basilicum (voor de balletjes)
  • 25 g pijnboompitten (voor de balletjes)
  • 25 g gemarineerde tomaten (voor de balletjes)
  • 25 g parmigiano (voor de balletjes)
  • 15 g paneermeel (voor de balletjes)
  • 1 komkommer (voor brood en garnituren)
  • 2 kleine rode uien (voor brood en garnituren)
  • 1 klein vers teentje knoflook (voor brood en garnituren)
  • 1 bussel munt (voor brood en garnituren)
  • 100 g gepelde pistachenoten (voor brood en garnituren)
  • 4 Libanese platbroden (voor brood en garnituren)
  • 300 g volle Griekse yoghurt (voor brood en garnituren)
  • 2 el olijfolie (voor brood en garnituren)
  • peper (voor brood en garnituren)
  • zout (voor brood en garnituren)
  • 350 g bio gekruid rundsgehakt (voor de balletjes)
  • 1 ei (voor de balletjes)
  • 1/2 ui (voor de balletjes)
  • 1/2 biocitroen (voor de balletjes)
  • 1/2 bussel basilicum (voor de balletjes)
  • 25 g pijnboompitten (voor de balletjes)
  • 25 g gemarineerde tomaten (voor de balletjes)
  • 25 g parmigiano (voor de balletjes)
  • 15 g paneermeel (voor de balletjes)
  • 1 komkommer (voor brood en garnituren)
  • 2 kleine rode uien (voor brood en garnituren)
  • 1 klein vers teentje knoflook (voor brood en garnituren)
  • 1 bussel munt (voor brood en garnituren)
  • 100 g gepelde pistachenoten (voor brood en garnituren)
  • 4 Libanese platbroden (voor brood en garnituren)

Begin met koken

: 35 min.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Gril de pijnboompitten in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Snijd de parmigiano in schilfers.
  2. 2
    Doe het gehakt in een grote slakom. Hak de gedroogde tomaten en de halve ui heel fijn. Schep ze bij het gehakt, samen met de pijnboompitten, de parmigiano, de fijngeraspte zeste van de halve citroen, het gehakte basilicum, de helft van het losgeklopte ei, zout en peper. Kneed alles, strooi er het paneermeel bij, kneed opnieuw en breng verder op smaak. Bedek een ovenplaat met bakpapier. Rol balletjes ter grootte van een dikke noot, leg ze één voor één op de ovenplaat en schuif ze 15 min. in de oven.
  3. 3
    Pluk intussen de blaadjes van de munt. Hak de helft fijn en houd de rest apart voor de afwerking. Hak de pistachenoten in de hakmolen. Snijd de komkommer met de mandoline in heel fijne plakjes. Snipper de rode uien fijn.
  4. 4
    Meng de yoghurt met de komkommer, de pistachenoten, de gehakte munt, het geperste teentje knoflook, de olijfolie, peper en zout.
  5. 5
    Warm de broden op volgens de instructies op de verpakking. Garneer ze met de grofverkruimelde gehaktballetjes en de rest van de ingrediënten. Rol ze op en eet ze uit het vuistje.
  6. 6
    Tip: Maak dit recept met een restje gehaktballetjes en/of vervang de munt door dille of koriander.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Gril de pijnboompitten in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Snijd de parmigiano in schilfers.
  2. 2
    Doe het gehakt in een grote slakom. Hak de gedroogde tomaten en de halve ui heel fijn. Schep ze bij het gehakt, samen met de pijnboompitten, de parmigiano, de fijngeraspte zeste van de halve citroen, het gehakte basilicum, de helft van het losgeklopte ei, zout en peper. Kneed alles, strooi er het paneermeel bij, kneed opnieuw en breng verder op smaak. Bedek een ovenplaat met bakpapier. Rol balletjes ter grootte van een dikke noot, leg ze één voor één op de ovenplaat en schuif ze 15 min. in de oven.
  3. 3
    Pluk intussen de blaadjes van de munt. Hak de helft fijn en houd de rest apart voor de afwerking. Hak de pistachenoten in de hakmolen. Snijd de komkommer met de mandoline in heel fijne plakjes. Snipper de rode uien fijn.
  4. 4
    Meng de yoghurt met de komkommer, de pistachenoten, de gehakte munt, het geperste teentje knoflook, de olijfolie, peper en zout.
  5. 5
    Warm de broden op volgens de instructies op de verpakking. Garneer ze met de grofverkruimelde gehaktballetjes en de rest van de ingrediënten. Rol ze op en eet ze uit het vuistje.
  6. 6
    Tip: Maak dit recept met een restje gehaktballetjes en/of vervang de munt door dille of koriander.
Per 100 g: Energie: 168 kcal - Vetten: 9.1 g - Koolhydraten: 11.8 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 9.3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 168 kcal - Vetten: 9.1 g - Koolhydraten: 11.8 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 9.3 g
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
  • Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
  • Santa Maria Kruiden | Basilicum
    10 gr
    2de tegen -60%
  • Delhaize Pijnboompitten
    200 gr
  • Delhaize Smaaktrostomaten
    450 gr
  • Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
  • Anco Paneermeel
    200 gr
  • Delhaize Komkommer
    1 st
  • Delhaize Rode uien | Netje
    400 gr
  • Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
  • Delhaize Munt | Bussel | Verpakt
    150 gr
  • Delhaize Pistachenoten | Bio
    200 gr
    Bio
    • Mevgal Authentieke Griekse yoghurt | 0% v.g.
      300 gr
    • Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
    • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
      41 gr
      2de tegen -60%
    • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      2de tegen -60%

    Totaal:

    €58,85