1
Verwarm de oven voor op 180°C. Gril de pijnboompitten in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Snijd de parmigiano in schilfers.
2
Doe het gehakt in een grote slakom. Hak de gedroogde tomaten en de halve ui heel fijn. Schep ze bij het gehakt, samen met de pijnboompitten, de parmigiano, de fijngeraspte zeste van de halve citroen, het gehakte basilicum, de helft van het losgeklopte ei, zout en peper. Kneed alles, strooi er het paneermeel bij, kneed opnieuw en breng verder op smaak. Bedek een ovenplaat met bakpapier. Rol balletjes ter grootte van een dikke noot, leg ze één voor één op de ovenplaat en schuif ze 15 min. in de oven.
3
Pluk intussen de blaadjes van de munt. Hak de helft fijn en houd de rest apart voor de afwerking. Hak de pistachenoten in de hakmolen. Snijd de komkommer met de mandoline in heel fijne plakjes. Snipper de rode uien fijn.
4
Meng de yoghurt met de komkommer, de pistachenoten, de gehakte munt, het geperste teentje knoflook, de olijfolie, peper en zout.
5
Warm de broden op volgens de instructies op de verpakking. Garneer ze met de grofverkruimelde gehaktballetjes en de rest van de ingrediënten. Rol ze op en eet ze uit het vuistje.
6
Tip: Maak dit recept met een restje gehaktballetjes en/of vervang de munt door dille of koriander.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Gril de pijnboompitten in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Snijd de parmigiano in schilfers.
2
Doe het gehakt in een grote slakom. Hak de gedroogde tomaten en de halve ui heel fijn. Schep ze bij het gehakt, samen met de pijnboompitten, de parmigiano, de fijngeraspte zeste van de halve citroen, het gehakte basilicum, de helft van het losgeklopte ei, zout en peper. Kneed alles, strooi er het paneermeel bij, kneed opnieuw en breng verder op smaak. Bedek een ovenplaat met bakpapier. Rol balletjes ter grootte van een dikke noot, leg ze één voor één op de ovenplaat en schuif ze 15 min. in de oven.
3
Pluk intussen de blaadjes van de munt. Hak de helft fijn en houd de rest apart voor de afwerking. Hak de pistachenoten in de hakmolen. Snijd de komkommer met de mandoline in heel fijne plakjes. Snipper de rode uien fijn.
4
Meng de yoghurt met de komkommer, de pistachenoten, de gehakte munt, het geperste teentje knoflook, de olijfolie, peper en zout.
5
Warm de broden op volgens de instructies op de verpakking. Garneer ze met de grofverkruimelde gehaktballetjes en de rest van de ingrediënten. Rol ze op en eet ze uit het vuistje.
6
Tip: Maak dit recept met een restje gehaktballetjes en/of vervang de munt door dille of koriander.