Delhaize logo
  • Pisco sour

Pisco sour

Pisco sour
Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
1 portie
  • 6 cl pisco
  • 4 cl citroensap
  • 1 schijfje limoen
  • 2 cl rietsuikersiroop
  • 2 scheutjes Angostura bitters
  • 1 eiwit
  • 6 ijsblokjes
  • 6 cl pisco
  • 4 cl citroensap
  • 1 schijfje limoen
  • 2 cl rietsuikersiroop
  • 2 scheutjes Angostura bitters
  • 1 eiwit
  • 6 ijsblokjes

Begin met koken

: 5 min
1
Meet de ingrediënten voor de cocktail af en voeg ze samen in een shaker. Houd het schijfje limoen apart.
2
Doe er 6 ijsblokjes bij en shake krachtig gedurende 15 sec. Open de shaker en giet de cocktail zonder het ijs in de ene helft van de shaker, het ijs in de andere helft mag weg. Zet de spiraal van de strainer (cocktailzeef) in de shaker met de drank en shake nog eens goed. Dit heet ‘dry shaken’ en dient om de cocktail extra ‘foamy’ te maken.
3
Giet de cocktail door een keukenzeefje in een mooi cocktailglas (dit is ‘double strainen’) en werk af met een schijfje limoen.
1
Meet de ingrediënten voor de cocktail af en voeg ze samen in een shaker. Houd het schijfje limoen apart.
2
Doe er 6 ijsblokjes bij en shake krachtig gedurende 15 sec. Open de shaker en giet de cocktail zonder het ijs in de ene helft van de shaker, het ijs in de andere helft mag weg. Zet de spiraal van de strainer (cocktailzeef) in de shaker met de drank en shake nog eens goed. Dit heet ‘dry shaken’ en dient om de cocktail extra ‘foamy’ te maken.
3
Giet de cocktail door een keukenzeefje in een mooi cocktailglas (dit is ‘double strainen’) en werk af met een schijfje limoen.
Nutritionele informatie
Energie: 312 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zuid-Amerikaans
Vegetarisch
Barbecue
Overig
Zomer
Dranken