Perzikengazpacho met geitenkaas
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 kg perziken
- 50 g blauwe bessen
- 1/2 citroen
- 3 dl appel- en gembersap Upigny
- 125 g verse geitenkaas Le Larry
- 3 el witte balsamicoazijn
- 2 el olijfolie
- 1 bussel koriander
- Espelettepeper
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2005091400327130000
F2020032400055500000
S2015090700391610000
F2014112600735100000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 1 u. koeltijd
- Schil de perziken en snijd ze in stukken. Mix ze in de beker van de mixer of de blender fijn met het citroensap, het appel + gembersap, de azijn, de olijfolie, Espelettepeper en zout. Laat 1 u in de koelkast rusten (of voeg ijsblokjes toe als je de gazpacho onmiddellijk wilt opdienen).
- Verdeel de gazpacho over 4 diepe borden, voeg de verkruimelde geitenkaas, de blauwe bessen, de koriander en Espelettepeper toe. Geef er brood bij.
Kooktip
Hoe schil je een perzik zonder speciaal schilmesje? Snijd het vel van de perzik lichtjes in kruisvorm in, dompel hem 30 s in kokend water en dan in koud water. Als bij wonder komt het vel vanzelf los!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 328; energie (kCal): 79; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 8,6; suikers (g): 8,1; vezels (g): ; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 300,91
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Lente,Zomer
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2005091400327130000
F2020032400055500000
S2015090700391610000
F2014112600735100000
Laad nog 4 producten