Delhaize logo
  • 00:00
    -03:06
    C
  • Peperkoek

Peperkoek

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

1 op 5
Vegetarisch
Eindejaar,Kids
Dessert
PeperkoekC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 ei
  • 250 g vloeibare honing
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 1 eetlepel specerijenmix voor speculaas
  • 1 snuifje zout
  • 10 dl volle melk

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
    S2005090800094310000
  • Bloem | Tarwemeel | Fijngebak
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    0,79 €/kg
    €0,79
    S2017121501372250000
  • Kruiden | Speculaas
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015011600013320000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 35 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op stand 6 (180°C).
    2. Doe de melk en de honing in een kookpot en verwarm op zacht vuur tot de honing goed gesmolten is. Neem van het vuur en voeg de bloem toe, de specerijenmix, het ei en het zout: meng goed.
    3. Doe het beslag in een kleine cakevorm (eventueel bekleed met bakpapier) en laat 15 min. in de oven bakken. Bedek met aluminiumfolie en laat nog 15 min. bakken.
    4. Laat de peperkoek afkoelen in de vorm met de aluminiumfolie errond.
    5. Neem uit de vorm en snij in plakjes.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 652; energie (kCal): 154; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 27,7; suikers (g): 15,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 300,76
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Vegetarisch
    Eindejaar,Kids
    Overig
    Dessert
    • 00:00
      -03:06
      C
    • Peperkoek

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
    S2005090800094310000
  • Bloem | Tarwemeel | Fijngebak
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    0,79 €/kg
    €0,79
    S2017121501372250000
  • Kruiden | Speculaas
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015011600013320000