Recept zoekresultatenPenne met coulis van paprika en chipolataballetjes
Delhaize logo
  • Penne met coulis van paprika en chipolataballetjes

Penne met coulis van paprika en chipolataballetjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Penne met coulis van paprika en chipolataballetjes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 480 g chipolata's (8 stuks)
  • 2 rode of gele paprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 250 g passata
  • 1/2 bussel basilicum
  • 400 g penne rigate
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 5 el olijfolie
  • 1 el oregano
  • 1 el gerookte paprika
  • peper
  • zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Chipolata | Hoevevarken | Ardeens

Delhaize

Chipolata | Hoevevarken | Ardeens

2 × +/- 350 gr

+/-€10,50

PuntPaprika | Zoet | 1Stuk

Delhaize

PuntPaprika | Zoet | 1Stuk

1 st

€1,39

Tomatenpuree | Dubbel geconcentreerd

Cirio

Tomatenpuree | Dubbel geconcentreerd

4 x 70 gr

€3,65

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Pasta | Penna

Armando

Pasta | Penna

500 gr

€2,29

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Kruiden | Paprika | Sterk

Santa Maria

Kruiden | Paprika | Sterk

37 gr

€3,29

Reeds in je keuken

Zachte uien | Verpakt

Delhaize

Zachte uien | Verpakt

750 gr

€2,99

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
+/-€32,65

Begin met koken

  1. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's, snijd ze in blokjes en bak ze op een hoog vuur in een kleine braadpan (cocotte) met de gesnipperde ui en 4 el olijfolie. Zet het vuur lager zodra ze gekleurd zijn en voeg de fijngehakte knoflook, de oregano en het gerookte paprikapoeder toe. Laat 2 min. sudderen en voeg dan 2,5 dl water en de passata toe. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 20 min. sudderen op een laag vuurtje. 
  2. Neem ondertussen de chipolata's en draai er kleine gehaktballetjes van. Bak ze in 1 el olijfolie in de pan op een matig vuur. 
  3. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  4. Mix de paprika's in de cocotte tot een coulis. Voeg de chipolataballetjes en de gehakte basilicum toe. Kruid naar wens. 
  5. Meng de saus onder de uitgelekte penne. Dien onmiddellijk op met geraspte parmezaan. 

Tip
Je kan de chipolata's ook in hun geheel bakken en achteraf in stukjes snijden, maar balletjes geven een leuker effect!

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Penne met coulis van paprika en chipolataballetjes

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Chipolata | Hoevevarken | Ardeens

Delhaize

Chipolata | Hoevevarken | Ardeens

2 × +/- 350 gr

+/-€10,50

PuntPaprika | Zoet | 1Stuk

Delhaize

PuntPaprika | Zoet | 1Stuk

1 st

€1,39

Tomatenpuree | Dubbel geconcentreerd

Cirio

Tomatenpuree | Dubbel geconcentreerd

4 x 70 gr

€3,65

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Pasta | Penna

Armando

Pasta | Penna

500 gr

€2,29

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Kruiden | Paprika | Sterk

Santa Maria

Kruiden | Paprika | Sterk

37 gr

€3,29

Reeds in je keuken

Zachte uien | Verpakt

Delhaize

Zachte uien | Verpakt

750 gr

€2,99

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
+/-€32,65