Peertjes met Monbazillac en vanille
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Eindejaar
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 8 Porties
- 50 cl Monbazillac
- 75 g griessuiker
- 1 gousse vanillepeul
- chocolade-ijs
- 8 kleine, heel vaste peren
- 10 dl water
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2017121501372220000
S2017082304174280000
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min. bereidingstijd + 40 min. kooktijd
- Doe de wijn, het water en de suiker in een stoofpotje, net groot genoeg voor de peertjes. Voeg de gespleten en geschraapte vanillepeul toe en breng langzaam aan de kook.
- Schil ondertussen de peertjes zonder de steeltjes te verwijderen. Leg ze in de warme siroop en breng opnieuw aan de kook. Laat ongeveer 40 min. zonder deksel sudderen op heel zacht vuur. Draai de peertjes zo nu en dan voorzichtig om. Controleer de gaarheid: je moet er makkelijk met een tandenstoker kunnen in prikken.
- Dek af en laat lauw worden.
- Snij de peertjes in plakjes vanaf het steeltje ( aan het steeltje niet helemaal doorsnijden). Schik ze in waaiervorm in kleine, diepe borden en voeg siroop toe. Serveer lauw met een bolletje chocolade-ijs en bestrooid met cacaopoeder.
Kooktip
Je kan de peertjes al versnijden en ze zo in de siroop bewaren, je moet ze dan nog enkel een beetje opwarmen alvorens te serveren.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Zomer,Herfst
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2017121501372220000
S2017082304174280000