Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPavlovakroon met citrusvruchten
Delhaize logo
  • Pavlovakroon met citrusvruchten

Pavlovakroon met citrusvruchten

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Romantisch diner,Pasen
Dessert
Pavlovakroon met citrusvruchten

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 6 eiwitten (2,25 dl) op kamertemperatuur
  • 1 pompelmoes
  • 1 sinaasappels
  • 1 mineola
  • 2 clémentines
  • 1 citroen + 1 el sap
  • 1 afgestreken el maizena
  • 5 dl room
  • 330 g + 1 el ultrafijne suiker
  • 6 takjes munt

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Witte Pompelmoes Bulk | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100328510000
  • mandarijnen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2022101100108550000
  • F1989010400152100000
  • Munt | Vers | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077550000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 1 u. baktijd (+ 2 u. afkoeltijd)

    1. Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eiwitten op tot een zacht schuim en voeg beetje bij beetje en al kloppend de suiker toe. Meng tot een stevige, gladde en glanzende meringue. Je mag geen suikerkorrels meer voelen als je een beetje meringue tussen de vingers wrijft. Voeg het citroensap en de maizena toe. Klop voorzichtig op. Giet de meringue in een spuitzak zonder tuit.
    2. Teken een cirkel van 28 cm diameter op bakpapier en een andere cirkel van 18 cm diameter in het midden van de eerste cirkel. Leg het bakpapier op de ovenplaat. Vul de getekende ring met 2 grote strepen meringue om de basis te vormen. Spuit er 12 hoopjes meringue naast elkaar bovenop. Schuif de plaat in de oven, verlaag de temperatuur tot 120°C en bak 1 u. Zet de oven uit, open de deur op een kier en laat de pavlova gedurende 2 u in de oven afkoelen.
    3. Schil de citrusvruchten à vif en snijd ze in plakjes. Laat ze in een zeef uitlekken. Klop de koude room op met 1 el suiker.
    4. Dresseer de opgeklopte room net voor het opdienen met een spuitzak zonder tuit op de kroon. Werk af met de plakjes citrusvruchten en de munt. Dien meteen op voor een perfect krokant- smeltend effect. Geef er de rest van de slagroom en de vruchten apart bij.


    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Vegetarisch
    Romantisch diner,Pasen
    Dessert
    Winter,Lente
    Dessert
    • Pavlovakroon met citrusvruchten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Witte Pompelmoes Bulk | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100328510000
  • mandarijnen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2022101100108550000
  • F1989010400152100000
  • Munt | Vers | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077550000