Recept zoekresultatenPavlovakerststronk met ananas, munt en limoen
Delhaize logo
  • Pavlovakerststronk met ananas, munt en limoen
    C
Pavlovakerststronk met ananas, munt en limoenC

Pavlovakerststronk met ananas, munt en limoen

Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 1 kl citroensap (voor de meringue)
  • 1 el maiszetmeel
  • 240 g heel fijne suiker
  • 2 dl room (voor de garnituur)
  • 2 el mascarpone (voor de garnituur)
  • 210 g kristalsuiker
  • 2 dl water (voor de garnituur)
  • 60 g verse munt (voor de garnituur)
  • 4 eiwitten op kamertemperatuur (voor de meringue)
  • 1 ananas (Voor de garnituur)
  • 3 limoenen (Voor de garnituur)
  • 1 kl citroensap (voor de meringue)
  • 1 el maiszetmeel
  • 240 g heel fijne suiker
  • 2 dl room (voor de garnituur)
  • 2 el mascarpone (voor de garnituur)
  • 210 g kristalsuiker
  • 2 dl water (voor de garnituur)
  • 60 g verse munt (voor de garnituur)
  • 4 eiwitten op kamertemperatuur (voor de meringue)
  • 1 ananas (Voor de garnituur)
  • 3 limoenen (Voor de garnituur)

Begin met koken

35 min. + 30 min. kooktijd
1
Begin met de garnituur: breng het water aan de kook met 200 g kristalsuiker, het sap van de limoenen en 50 g munt. Laat 10 min. sudderen. Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd hem in kleine blokjes. Giet er de gezeefde siroop over en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 170°C. Klop de eiwitten tot schuim en voeg al kloppend en geleidelijk aan 220 g heel fijne suiker toe. Blijf nog minstens 5 min. kloppen: je mag geen suikerkorrels meer voelen als je een beetje meringue tussen de vingers knijpt. Los het zetmeel op met het citroensap. Roer dit mengsel voorzichtig onder de meringue.
2
Verdeel de bereiding over een met bakpapier bedekte bakplaat. Vorm een vierkant met een zijde van 23 cm, en met een dikte van ± 3 cm. Schuif in de oven en verlaag de temperatuur van de oven tot 120°C. Bak 25 à 30 min., tot de meringue lichtjes goudbruin is.
3
Laat hem 10 min. rusten en draai hem dan om op een met 20 g heel fijne suiker bestrooid vel bakpapier. Maak voorzichtig het andere vel bakpapier los. De textuur is onderaan krokant en bovenaan zacht.
4
Klop de room op. Voeg, wanneer hij nog soepel is, de mascarpone en 10 g kristalsuiker toe.
5
Klop op tot er zich punten vormen. Bestrijk de meringue met ¾ van de room, tot 2 cm van de rand. Schik een brede rij goed uitgelekte ananasstukken op een derde van de meringue, bestrooi met gehakte munt en rol voorzichtig op. Vorm op de bovenkant een streep met de rest van de room. Werk af met ananasblokjes en munt.
6
Serveer en geef er de rest van de ananas apart bij.
1
Begin met de garnituur: breng het water aan de kook met 200 g kristalsuiker, het sap van de limoenen en 50 g munt. Laat 10 min. sudderen. Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd hem in kleine blokjes. Giet er de gezeefde siroop over en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 170°C. Klop de eiwitten tot schuim en voeg al kloppend en geleidelijk aan 220 g heel fijne suiker toe. Blijf nog minstens 5 min. kloppen: je mag geen suikerkorrels meer voelen als je een beetje meringue tussen de vingers knijpt. Los het zetmeel op met het citroensap. Roer dit mengsel voorzichtig onder de meringue.
2
Verdeel de bereiding over een met bakpapier bedekte bakplaat. Vorm een vierkant met een zijde van 23 cm, en met een dikte van ± 3 cm. Schuif in de oven en verlaag de temperatuur van de oven tot 120°C. Bak 25 à 30 min., tot de meringue lichtjes goudbruin is.
3
Laat hem 10 min. rusten en draai hem dan om op een met 20 g heel fijne suiker bestrooid vel bakpapier. Maak voorzichtig het andere vel bakpapier los. De textuur is onderaan krokant en bovenaan zacht.
4
Klop de room op. Voeg, wanneer hij nog soepel is, de mascarpone en 10 g kristalsuiker toe.
5
Klop op tot er zich punten vormen. Bestrijk de meringue met ¾ van de room, tot 2 cm van de rand. Schik een brede rij goed uitgelekte ananasstukken op een derde van de meringue, bestrooi met gehakte munt en rol voorzichtig op. Vorm op de bovenkant een streep met de rest van de room. Werk af met ananasblokjes en munt.
6
Serveer en geef er de rest van de ananas apart bij.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 678; energie (kCal): 162; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 27,2; suikers (g): 24,5; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 1,4; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 550,48
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 678; energie (kCal): 162; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 27,2; suikers (g): 24,5; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 1,4; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 550,48
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Eindejaar
Dessert
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Maiszetmeel

Delhaize

Maiszetmeel

400 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

2 × 300 gr

€8,58

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Buffel mascarpone

Fattorie Garofalo

Buffel mascarpone

250 gr

€2,99

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

Spa

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

6 x 33 cl

€4,39

Munt | Bussel | Verpakt

Delhaize

Munt | Bussel | Verpakt

150 gr

€3,49

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Ananas

Delhaize

Ananas

2 × 1,15 kg

€5,98

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Totaal:
€31,46