Pastinaaksoep met gebakken boschampignons
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 500 g pastinaak
- 2 aardappelen
- 30 g Solo Margarine Bakken en braden
- 2 uien
- 2 stengels prei
- 400 g gemengde champignons
- 2 L verse groentenbouillon
- 200 ml slagroom
- 1/2 bosje peterselie , gehakt
- gemalen peper
- 2 el bloem
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1989011800378500000
F1986053100315100000
F1986053100317200000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Schil de pastinaak en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui, snijd het wit van de prei in ringen. Verwarm de Solo in een grote pan en fruit de groenten. Blus met de bouillon.
- Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Voeg ze bij de soep en kook gaar in ± 20 minuten. Pureer de soep met de mixer. Roer er de room door en breng op smaak met zout en peper.
- Wentel de schoongemaakte champignons even door wat bloem. Bak ze krokant in Solo en kruid met peper en zout.
- Serveer de soep in kommetjes. Lepel er wat champignons op en strooi er de gehakte peterselie over. Lekker met stokbrood of croutons (zie tip).
Tip
Voor een kerstgarnituur: steek sterretjes en kerstboompjes uit toastbrood. Bak langs beide kanten in wat Solo, en je hebt lekkere kerstcroutons!
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Herfst,Winter
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1989011800378500000
F1986053100315100000
F1986053100317200000
Laad nog 4 producten