Recept zoekresultatenPapillot van dorade op Thaise wijze
Delhaize logo
  • Papillot van dorade op Thaise wijze
Papillot van dorade op Thaise wijze

Papillot van dorade op Thaise wijze

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 cm gember
  • 10 cl nemsaus
  • 2 stengels Thais citroengras
  • 8 takjes verse koriander
  • fleur de sel
  • 1 klein piment, ontpit, fijngehakt
  • 4 Kleine dorades
  • 2 onbehandelde limoenen
  • 1 sjalot
  • 1 cm gember
  • 10 cl nemsaus
  • 2 stengels Thais citroengras
  • 8 takjes verse koriander
  • fleur de sel
  • 1 klein piment, ontpit, fijngehakt
  • 4 Kleine dorades
  • 2 onbehandelde limoenen
  • 1 sjalot

Begin met koken

1
Maak de vissen schoon en haal er de ingewanden uit. Spoel ze onder koud water.
2
Vul ze met een ½ (overlangs doorgesneden) stengel citroengras, 1 takje koriander, zout en peper. Verpak zorgvuldig in aluminiumpapier om er een papillot van te maken
3
Zet in een voorverwarmde oven van 180°C en laat zo’n 15 minuten bakken (afhankelijk van de dikte van de vissen, het vlees moet makkelijk loskomen).
4
Bereid de vinaigrette: verwijder het steeltje en de pitjes van het piment. Snij in heel kleine stukjes. Hak 4 takjes koriander fijn (je kunt de steeltjes bewaren).
5
Snij de uiteinden van 1 stengel citroengras. Snij in de lengte doormidden en hak heel fijn. Pel de gember en hak fijn.
6
Verwijder de schil van 1/3 limoen en hak fijn. Pers een limoen uit. Pel de sjalot en hak fijn. Meng al deze ingrediënten in een grote kom met de saus voor de nem.
7
Leg een vispapillot op elk bord. Dien op met volle rijst en de Thaise vinaigrette.
1
Maak de vissen schoon en haal er de ingewanden uit. Spoel ze onder koud water.
2
Vul ze met een ½ (overlangs doorgesneden) stengel citroengras, 1 takje koriander, zout en peper. Verpak zorgvuldig in aluminiumpapier om er een papillot van te maken
3
Zet in een voorverwarmde oven van 180°C en laat zo’n 15 minuten bakken (afhankelijk van de dikte van de vissen, het vlees moet makkelijk loskomen).
4
Bereid de vinaigrette: verwijder het steeltje en de pitjes van het piment. Snij in heel kleine stukjes. Hak 4 takjes koriander fijn (je kunt de steeltjes bewaren).
5
Snij de uiteinden van 1 stengel citroengras. Snij in de lengte doormidden en hak heel fijn. Pel de gember en hak fijn.
6
Verwijder de schil van 1/3 limoen en hak fijn. Pers een limoen uit. Pel de sjalot en hak fijn. Meng al deze ingrediënten in een grote kom met de saus voor de nem.
7
Leg een vispapillot op elk bord. Dien op met volle rijst en de Thaise vinaigrette.
Nutritionele informatie
Energie: 311 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Citroengras | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Citroengras | Kruiden | Verpakt

75 gr

€2,19

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Goudbrasem

Delhaize

Goudbrasem

+/- 415 gr

+/-€7,67

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Reeds in je keuken

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Totaal:
+/-€16,43

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.