Pancakes met zout en zoet beleg
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
1 op 5Kids,Brunch
Ontbijt
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 6 Porties
- 2 theelepels bakpoeder
- 230 biobloem
- bruine suiker
- 2 eetlepels boter
- confituur (naar keuze)
- 6 eieren op kamertemperatuur
- gemarineerde groentjes
- gerookte sprotjes
- 300 ml karnemelk
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2004063000019640000
Reeds in je keuken
F1999081800106600000
F1981081800104400000
Begin met koken
Bereidingstijd: 20
- Klop de eiwitten tot stevige sneeuw.
- Klop de dooiers en karnemelk met een garde. Voeg dan de bloem, het bakpoeder en zout toe. Klop tot een homogene massa. Doe het stijve eiwit erbij en meng goed.
- Bak de pancakes in een speciaal pannetje met boter of gebruik cirkelvormige steekvormpjes. Draai ze om wanneer er zich belletjes vormen aan de oppervlakte en de randen droog zijn. De pancakes zijn ongeveer 5 mm dik.
Kooktip
Amerikanen eten pancakes bij het ontbijt, met worst, spek of ahornsiroop. Wij vinden ze beter passen bij een brunch of gezellig avondmaal onder vrienden, met allerlei zoet en hartig beleg dat niet al te vet is.
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Kids,Brunch
Ontbijt
Ontbijt
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2004063000019640000
Reeds in je keuken
F1999081800106600000
F1981081800104400000