Delhaize logo
  • Pan bagnat

Pan bagnat

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Lactose vrij
Brunch
Lunch
Pan bagnat

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 4 blaadjes Romeinse sla
  • 1 dikke tomaat
  • 1 hardgekookt ei
  • 2 lente-uitjes
  • enkele zwarte olijven
  • 82 g tonijn in olie (uitgelekt gewicht)
  • 2 bagnat/faluche broodjes
  • wijnazijn
  • olijfolie met look
  • enkele basilicumblaadjes
  • 8 ansjovisfilets, in olie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Basilicum | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022400077510000
  • Azijn | Rode wijn | Bio
    50 cl
    5,70 €/l
    €2,85
    S1998021700006830000
  • Tonijn | Natuur
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    9,00 €/kg
    €1,35
    S2014080600127110000
  • Olijven | Zwart | Ontpit | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    130 gr
    15,31 €/kg
    €1,99
    S2019080100286940000
  • Begin met koken

    1. Hak de slabladeren grof, spoel en droog ze.
    2. Snij de tomaat en het ei in plakjes. Snipper de uitjes fijn. Ontpit de olijven en snij in schijfjes.
    3. Laat de tonijn uitlekken en verkruimel grof.
    4. Halveer de broodjes en besprenkel de binnenkant rijkelijk met olijfolie en azijn ("pan bagnat" betekent geweekt brood). Druk de helften op mekaar zodat het broodkruim goed doordrongen wordt.
    5. Verdeel over de 2 onderste helften de sla, de plakjes tomaat en ei, de tonijn, de uitgelekte ansjovisfilets, de uitjes en olijven. Bestrooi met de basilicum en zet de hoedjes op de broodjes.
    6. Als je de tijd hebt, kan je de broodjes in aluminiumfolie wikkelen en ze 1 u. in de koelkast zetten, ze zullen nog lekkerder zijn.

    Kooktip

    Bij gebrek aan olijfolie met look, wrijf je het brood in met gehalveerde knoflookteentjes en gebruik je gewone olijfolie.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Brunch
    Brunch
    Lunch
    • Pan bagnat

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Basilicum | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022400077510000
  • Azijn | Rode wijn | Bio
    50 cl
    5,70 €/l
    €2,85
    S1998021700006830000
  • Tonijn | Natuur
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    9,00 €/kg
    €1,35
    S2014080600127110000
  • Olijven | Zwart | Ontpit | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    130 gr
    15,31 €/kg
    €1,99
    S2019080100286940000