Pan bagnat
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Lactose vrij
Brunch
Lunch
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 2 Porties
- 4 blaadjes Romeinse sla
- 1 dikke tomaat
- 1 hardgekookt ei
- 2 lente-uitjes
- enkele zwarte olijven
- 82 g tonijn in olie (uitgelekt gewicht)
- 2 bagnat/faluche broodjes
- wijnazijn
- olijfolie met look
- enkele basilicumblaadjes
- 8 ansjovisfilets, in olie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077510000
S1998021700006830000
S2014080600127110000
S2019080100286940000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Hak de slabladeren grof, spoel en droog ze.
- Snij de tomaat en het ei in plakjes. Snipper de uitjes fijn. Ontpit de olijven en snij in schijfjes.
- Laat de tonijn uitlekken en verkruimel grof.
- Halveer de broodjes en besprenkel de binnenkant rijkelijk met olijfolie en azijn ("pan bagnat" betekent geweekt brood). Druk de helften op mekaar zodat het broodkruim goed doordrongen wordt.
- Verdeel over de 2 onderste helften de sla, de plakjes tomaat en ei, de tonijn, de uitgelekte ansjovisfilets, de uitjes en olijven. Bestrooi met de basilicum en zet de hoedjes op de broodjes.
- Als je de tijd hebt, kan je de broodjes in aluminiumfolie wikkelen en ze 1 u. in de koelkast zetten, ze zullen nog lekkerder zijn.
Kooktip
Bij gebrek aan olijfolie met look, wrijf je het brood in met gehalveerde knoflookteentjes en gebruik je gewone olijfolie.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Brunch
Brunch
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077510000
S1998021700006830000
S2014080600127110000
S2019080100286940000
Laad nog 4 producten