Overnight oats met chia, wortel- en rodebietensap met kurkuma
door Karolien Olaerts


Makkelijk
> 60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 1 portie
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 35 g havervlokken (voor de Overnight oats)
- 1 el chiazaadjes (voor de Overnight oats)
- 1,4 dl plantaardige sojadrink (voor de Overnight oats)
- 2 el plantaardig alternatief voor yoghurt (op basis van soja) (voor de Overnight oats)
- 1 kl ahornsiroop (voor de Overnight oats)
- 1 kl pindakaas (voor de Overnight oats)
- 1 snufje kaneelpoeder (voor de Overnight oats)
- 1/2 banaan (voor de topping)
- 30 g blauwe bessen (voor de topping)
- 1/2 el pompoenpitten (voor de topping)
- 1/2 el zonnebloempitten (voor de topping)
- 10 g pure chocolade (voor de topping)
- 10 cl biowortelsap (voor het wortel- en rode-bieten sap met kurkuma)
- 7 cl bio-appelsap (voor het wortel- en rode-bieten sap met kurkuma)
- 5 cl biorodebietensap (voor het wortel- en rode-bieten sap met kurkuma)
- 1 cm gember (voor het wortel- en rode-bieten sap met kurkuma)
- 1 snufje kurkuma (voor het wortel- en rode-bieten sap met kurkuma)
- ahornsiroop (voor de topping)
- 35 g havervlokken (voor de Overnight oats)
- 1 el chiazaadjes (voor de Overnight oats)
- 1,4 dl plantaardige sojadrink (voor de Overnight oats)
- 2 el plantaardig alternatief voor yoghurt (op basis van soja) (voor de Overnight oats)
- 1 kl ahornsiroop (voor de Overnight oats)
- 1 kl pindakaas (voor de Overnight oats)
- 1 snufje kaneelpoeder (voor de Overnight oats)
- 1/2 banaan (voor de topping)
- 30 g blauwe bessen (voor de topping)
- 1/2 el pompoenpitten (voor de topping)
- 1/2 el zonnebloempitten (voor de topping)
- 10 g pure chocolade (voor de topping)
- 10 cl biowortelsap (voor het wortel- en rode-bieten sap met kurkuma)
- 7 cl bio-appelsap (voor het wortel- en rode-bieten sap met kurkuma)
- 5 cl biorodebietensap (voor het wortel- en rode-bieten sap met kurkuma)
Begin met koken
: 10 min. + 12 u. (koeltijd)
- 1Doe de havervlokken en alle andere ingrediënten in een bokaal. Sluit en schud krachtig om alles goed te mengen. Laat heel de nacht in de koelkast rusten.
- 2Giet de bereiding de volgende ochtend in een grote kom. Werk af met de banaan in schijfjes, de blauwe bessen en de 2 soorten pitten. Bestrooi met de grofgehakte chocolade en besprenkel met ahornsiroop.
- 3Maak het sap: meng de 3 sappen met de kurkuma in een glas. Rasp de ongeschilde gember en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven het glas. Meng en dien koel op met de overnight oats.
- 1Doe de havervlokken en alle andere ingrediënten in een bokaal. Sluit en schud krachtig om alles goed te mengen. Laat heel de nacht in de koelkast rusten.
- 2Giet de bereiding de volgende ochtend in een grote kom. Werk af met de banaan in schijfjes, de blauwe bessen en de 2 soorten pitten. Bestrooi met de grofgehakte chocolade en besprenkel met ahornsiroop.
- 3Maak het sap: meng de 3 sappen met de kurkuma in een glas. Rasp de ongeschilde gember en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven het glas. Meng en dien koel op met de overnight oats.
Per 100 g: Energie: 106 kcal - Vetten: 4,3 g - Koolhydraten: 11,7 g - Vezels 2,5 g - Eiwitten: 3,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100 g: Energie: 106 kcal - Vetten: 4,3 g - Koolhydraten: 11,7 g - Vezels 2,5 g - Eiwitten: 3,8 g
Vegan
Ontbijt
Ingrediënten voor 1 persoon
Toon:
- Pompoenzaad1/2 el
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Zonnebloempitten1/2 el
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Delhaize Wortelsap | Bio75 cl
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Bietensap5 cl
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Quaker Havermout | Express231 gr79
- Delhaize Chiazaad | Bio275 gr
69 - Suzi Wan Kokosnotenmelk20 cl49
- Alpro Natuur | Plantaardig alternatief voor yoghurt500 gr99
- Maple Joe® Esdoorn | Siroop | Bio250 gr
29 - Delhaize Pindakaas350 gr59
- Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen38 gr2de tegen -60%79
- Delhaize Bananen | BIO850 gr
15 - Delhaize Blauwe bessen | Bio125 gr
89 - Lindt Chocolade | 99% cacao | Noir absolu | Tablet50 gr69
- Innocent Sap | Appel | Vers90 cl09
- Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen28 gr2de tegen -60%35
- Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen35 gr2de tegen -60%55
- Maple Joe® Esdoorn | Siroop | Bio250 gr
29













