Oesters met rode ui-marinade
door Jeroen De Pauw


Gemiddeld
> 60 min.
3/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 12 holle oesters
- 8 cl wijnazijn met sjalot
- 1 grote rode ui
- 12 holle oesters
- 8 cl wijnazijn met sjalot
- 1 grote rode ui
Begin met koken
: 10 min. (+ 2 u marineertijd)
- 1Hak de rode ui fijn en laat hem minstens 2 u in de azijn marineren.
- 2Open de oesters, vang het vocht op en snijd ze los. Leg de oesters op een dienblad met grof zout of schilferijs om ze te stabiliseren. Garneer ze met de gemarineerde uien en serveer.
- 1Hak de rode ui fijn en laat hem minstens 2 u in de azijn marineren.
- 2Open de oesters, vang het vocht op en snijd ze los. Leg de oesters op een dienblad met grof zout of schilferijs om ze te stabiliseren. Garneer ze met de gemarineerde uien en serveer.
Per 100 g: Energie: 65 kcal - Vetten: 1,6 g - Koolhydraten: 3,2 g - Vezels: 0,5 g - Eiwitten: 9,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100 g: Energie: 65 kcal - Vetten: 1,6 g - Koolhydraten: 3,2 g - Vezels: 0,5 g - Eiwitten: 9,1 g
Frans
Gluten vrij
Eindejaar
Hapjes
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
- Delhaize Tafeloesters | Zeeuws | 12st2 × 900 gr99
- Delhaize Olijfolie | Culinaire50 cl39
- Delhaize Rode uien | Netje400 gr99



