Noedelsoep met eend en jodiumhoudende bouillon
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldIngrediënten voor 4 Porties
- 100 g Aziatische paddenstoelen
- 380 g eendenfilet (zonder vel)
- 300 g (Japanse) udonnoedels
- 1 bosje koriander
- 1,5 l visbouillon
- zwarte peper
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Belgische | Portobello | verpakt
1 st
€2,19
Delhaize
Borst| Eend
2 × +/- 350 gr
+/-€23,10
Saitaku
Udon Noedels
300 gr
€2,95
Santa Maria
Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
€2,95
Knorr
Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
12 x 10 gr
€2,99
Reeds in je keuken
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25
Totaal:
+/-€34,18
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min.
- Ontvel de eendenfilet, snij in zeer dunne plakjes.
- Breng de bouillon van lotte aan de kook.
- Wrijf voorzichtig de paddenstoelen schoon met een borsteltje of een vochtige doek.
- Kook de noedels in gezouten water. Laat ze uitlekken.
- Verdeel de noedels, de paddenstoelen en de plakjes eend in vier grote kommen. Giet de hete bouillon erbij en versier met blaadjes koriander. Dien onmiddellijk op.
Kooktip
Het vel van de eendenfilet komt gemakkelijk los. Je moet enkel een insnijding maken aan één zijde tussen het vel en het vlees en daarna het vel met de hand los trekken.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Belgische | Portobello | verpakt
1 st
€2,19
Delhaize
Borst| Eend
2 × +/- 350 gr
+/-€23,10
Saitaku
Udon Noedels
300 gr
€2,95
Santa Maria
Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
€2,95
Knorr
Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
12 x 10 gr
€2,99
Reeds in je keuken
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25