Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Collect tijdelijk onbeschikbaar, geniet tijdelijk van gratis levering.Lees meer >

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om het product « Spatel nylon van het merk Delhaize » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenNectarineconfituur met amandelen
Delhaize logo
  • Nectarineconfituur met amandelen

Nectarineconfituur met amandelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegan
Brunch
Bijgerechten
Nectarineconfituur met amandelen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1,2 kg niet al te rijpe nectarines
  • 1 grote citroen
  • 200 g witte amandelen
  • 800 g fijne suiker
  • 6 takjes tijm

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroenen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    2,78 €/kg
    €1,39
    F2022101900108920000
  • Amandelen met schil
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    19,95 €/kg
    €3,99
    S2022040800617640000
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,45 €/kg
    €1,45
    S1974061200151000000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 4 u rusttijd + 20 min. kooktijd

    1. Schil de nectarines, ontpit ze en snijd ze in stukken: je hebt 1 kg nodig. Voeg de suiker, de takjes tijm en het citroensap toe. Meng goed, dek af en laat minstens 4 u op een koele plaats trekken.
    2. Hak de amandelen grof (verbrijzel ze niet tot poeder). Schep ze bij de nectarines en warm het geheel op in een grote kookpot met dikke bodem, op een vrij hoog vuur (maar niet op het maximum). Reken 15 min. kooktijd zodra de confituur kookt terwijl je erin roert. Verwijder het schuim en roer tijdens het koken.
    3. Giet de confituur meteen in potten (die je vooraf in kokend water onderdompelt en met een propere doek droogt). Sluit de deksels (ook vooraf in kokend water ondergedompeld) en draai de potten om tot de confituur volledig is afgekoeld.

    Kooktip

    Voor je begint, moet je ervoor zorgen dat al je keukengerei helemaal proper is om schimmel en gist te vermijden. Gebruik een houten lepel die je enkel gebruikt om confituur te maken en steriliseer je kookpot, je potten en de pollepel in kokend water.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegan
    Brunch
    Brunch,Snack
    Zomer
    Bijgerechten
    • Nectarineconfituur met amandelen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroenen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    2,78 €/kg
    €1,39
    F2022101900108920000
  • Amandelen met schil
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    19,95 €/kg
    €3,99
    S2022040800617640000
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,45 €/kg
    €1,45
    S1974061200151000000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000