Nectarineconfituur met amandelen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegan
Brunch
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 1,2 kg niet al te rijpe nectarines
- 1 grote citroen
- 200 g witte amandelen
- 800 g fijne suiker
- 6 takjes tijm
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2022040800617640000
S1974061200151000000
F2021022500077570000
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min. + 4 u rusttijd + 20 min. kooktijd
- Schil de nectarines, ontpit ze en snijd ze in stukken: je hebt 1 kg nodig. Voeg de suiker, de takjes tijm en het citroensap toe. Meng goed, dek af en laat minstens 4 u op een koele plaats trekken.
- Hak de amandelen grof (verbrijzel ze niet tot poeder). Schep ze bij de nectarines en warm het geheel op in een grote kookpot met dikke bodem, op een vrij hoog vuur (maar niet op het maximum). Reken 15 min. kooktijd zodra de confituur kookt terwijl je erin roert. Verwijder het schuim en roer tijdens het koken.
- Giet de confituur meteen in potten (die je vooraf in kokend water onderdompelt en met een propere doek droogt). Sluit de deksels (ook vooraf in kokend water ondergedompeld) en draai de potten om tot de confituur volledig is afgekoeld.
Kooktip
Voor je begint, moet je ervoor zorgen dat al je keukengerei helemaal proper is om schimmel en gist te vermijden. Gebruik een houten lepel die je enkel gebruikt om confituur te maken en steriliseer je kookpot, je potten en de pollepel in kokend water.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Brunch
Brunch,Snack
Zomer
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2022040800617640000
S1974061200151000000
F2021022500077570000