Recept zoekresultatenNectarineconfituur met amandelen
Recept zoekresultatenNectarineconfituur met amandelen
Delhaize logo
  • Nectarineconfituur met amandelen

Nectarineconfituur met amandelen

Nectarineconfituur met amandelen
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1,2 kg niet al te rijpe nectarines
  • 1 grote citroen
  • 200 g witte amandelen
  • 800 g fijne suiker
  • 6 takjes tijm
  • 1,2 kg niet al te rijpe nectarines
  • 1 grote citroen
  • 200 g witte amandelen
  • 800 g fijne suiker
  • 6 takjes tijm

Begin met koken

: 10 min. + 4 u rusttijd + 20 min. kooktijd
  1. 1
    Schil de nectarines, ontpit ze en snijd ze in stukken: je hebt 1 kg nodig. Voeg de suiker, de takjes tijm en het citroensap toe. Meng goed, dek af en laat minstens 4 u op een koele plaats trekken.
  2. 2
    Hak de amandelen grof (verbrijzel ze niet tot poeder). Schep ze bij de nectarines en warm het geheel op in een grote kookpot met dikke bodem, op een vrij hoog vuur (maar niet op het maximum). Reken 15 min. kooktijd zodra de confituur kookt terwijl je erin roert. Verwijder het schuim en roer tijdens het koken.
  3. 3
    Giet de confituur meteen in potten (die je vooraf in kokend water onderdompelt en met een propere doek droogt). Sluit de deksels (ook vooraf in kokend water ondergedompeld) en draai de potten om tot de confituur volledig is afgekoeld.
  1. 1
    Schil de nectarines, ontpit ze en snijd ze in stukken: je hebt 1 kg nodig. Voeg de suiker, de takjes tijm en het citroensap toe. Meng goed, dek af en laat minstens 4 u op een koele plaats trekken.
  2. 2
    Hak de amandelen grof (verbrijzel ze niet tot poeder). Schep ze bij de nectarines en warm het geheel op in een grote kookpot met dikke bodem, op een vrij hoog vuur (maar niet op het maximum). Reken 15 min. kooktijd zodra de confituur kookt terwijl je erin roert. Verwijder het schuim en roer tijdens het koken.
  3. 3
    Giet de confituur meteen in potten (die je vooraf in kokend water onderdompelt en met een propere doek droogt). Sluit de deksels (ook vooraf in kokend water ondergedompeld) en draai de potten om tot de confituur volledig is afgekoeld.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Brunch
Brunch,Snack
Zomer
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Gele nectarine
    1 st
    -25%
    0
    56
    €0,75
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
  • Delhaize Amandel G&G
    200 gr
    2de tegen -50%
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    2
    75
  • Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    69
  • Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    -10% voor 3
    2
    75

Totaal:

€7,63

Deze recepten kan je ook leuk vinden