• Mozzarellasalade met perziken en ham
    Nutri-Score C

Mozzarellasalade met perziken en ham

Mozzarellasalade met perziken en hamC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 70 g rauwe ham ‘Prosciutto crudo 30 mesi Rosa ‬‬‬‬‬‭dell’Angelo’
  • 200 g frambozen
  • 3 gele perziken
  • 3 witte perziken
  • 10 g rucola
  • 500 g mozzarella di bufala
  • 10 g verse koriander
  • 10 g verse muntblaadjes
  • 15 g verse basilicumblaadjes
  • 10 g verse dragon
  • 1/2 citroen (sap)
  • 1 kl rietsuiker
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el sojasaus
  • 4 el olijfolie extra zuiver
  • 1 mespunt Espelettepeper
  • 70 g rauwe ham ‘Prosciutto crudo 30 mesi Rosa ‬‬‬‬‬‭dell’Angelo’
  • 200 g frambozen
  • 3 gele perziken
  • 3 witte perziken
  • 10 g rucola
  • 500 g mozzarella di bufala
  • 10 g verse koriander
  • 10 g verse muntblaadjes
  • 15 g verse basilicumblaadjes
  • 10 g verse dragon
  • 1/2 citroen (sap)
  • 1 kl rietsuiker
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el sojasaus
  • 4 el olijfolie extra zuiver

Begin met koken

: 25 min.
  1. 1
    ‭Snijd de perziken en de mozzarella in ‬‬‬‭fijne sneetjes. Neem de helft van de frambozen en halveer ze. ‬‬‬‬‬‬‬
  2. 2
    Maak de vinaigrette: mix de ‬‬‬‭ingrediënten voor de vinaigrette in ‬‬‬‭de blender: de helft van de frambozen, het citroensap, het rietsuiker, de balsamicoazijn, de sojasaus, de olijfolie extrazuiver, 1/3 van de verse basilicumblaadjes en de Espelettepeper. Laat de vinaigrette even ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‭rusten.‬‬‬‬‬
  3. 3
    Maak een carpaccio of salade ‬‬‬‭door op elk bord de sneetjes perzik, ‬‬‬‭de frambozen, de rauwe ham en de ‬‬‬‭mozzarella mooi te draperen. Werk ‬‬‬‭af met de rucola, de verse kruiden en ‬‬‬‭enkele druppeltjes vinaigrette.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  1. 1
    ‭Snijd de perziken en de mozzarella in ‬‬‬‭fijne sneetjes. Neem de helft van de frambozen en halveer ze. ‬‬‬‬‬‬‬
  2. 2
    Maak de vinaigrette: mix de ‬‬‬‭ingrediënten voor de vinaigrette in ‬‬‬‭de blender: de helft van de frambozen, het citroensap, het rietsuiker, de balsamicoazijn, de sojasaus, de olijfolie extrazuiver, 1/3 van de verse basilicumblaadjes en de Espelettepeper. Laat de vinaigrette even ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‭rusten.‬‬‬‬‬
  3. 3
    Maak een carpaccio of salade ‬‬‬‭door op elk bord de sneetjes perzik, ‬‬‬‭de frambozen, de rauwe ham en de ‬‬‬‭mozzarella mooi te draperen. Werk ‬‬‬‭af met de rucola, de verse kruiden en ‬‬‬‭enkele druppeltjes vinaigrette.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 626; energie (kCal): 151; vetten (g): 10,6; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 6,8; suikers (g): 6; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 642,35
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 626; energie (kCal): 151; vetten (g): 10,6; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 6,8; suikers (g): 6; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 642,35
Gluten vrij
Diner
Zomer
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Rauwe ham
    70 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Perzik
    3

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Rucola
    10 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Koriander
    10 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Munt
    10 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Basil
    15 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Dragon
    10 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Rietsuiker
    1 kl

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Balsamico azijn
    2 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Sojasaus
    1 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Olijfolie
    4 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Piment d'espelette
    1 mespunt

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Frambozen
    2 × 125 gr
  • Delhaize Mozzarella | Bol
    4 × 125 gr
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st

Totaal:

€9,43