Mozzarellakroketjes met tzatziki
door Sofie Dumont
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Eindejaar
Hapjes


Ingrediënten voor 15 Porties
15 Porties
- 2 eiwitten
- 400 g mozzarella cucina
- 100 g bloem
- 150 g paneermeel
- frituurpan
- 1/2 komkommer (voor de tzatziki)
- 250 g griekse volle yoghurt (voor de tzatziki)
- 1 bussel dille (voor de tzatziki)
- 2 teentjes knoflook (voor de tzatziki)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032600055880000
F2017041200196800000
F2021022500077560000
F2008102300300430000
Reeds in je keuken
S2021070500564640000
S1999041500043060000
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min.
- Snijd de blok mozzarella in 30 staafjes; kruid ze met zout en peper. Haal ze door de bloem, schud ze, haal ze dan door de losgeklopte eiwitten en, ten slotte, door het paneermeel. Laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
- Rasp de komkommer met het grove rooster van de rasp, kruid met zout en laat 20 min. in een zeef uitlekken. Pers hem een beetje uit en voeg de yoghurt toe, samen met een goede helft van de gehakte dille, de geperste teentjes knoflook, zout en peper.
- Bak de kroketjes goudbruin in de frituurpan, op 180°C. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Verdeel de tzatziki over glaasjes, voeg de kroketjes toe, werk af met dille en serveer.
Kooktip
Bak niet te veel kroketjes tegelijk, zo vermijd je dat de temperatuur van de olie plots zakt, waardoor het resultaat minder krokant zou zijn.
Nutritionele informatie
Per portie: Energie: 209 kcal - Vetten: 11,7 g - Koolhydraten: 16,1 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 9,3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Grieks
Vegetarisch
Eindejaar
Herfst
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032600055880000
F2017041200196800000
F2021022500077560000
F2008102300300430000
Reeds in je keuken
S2021070500564640000
S1999041500043060000