Mosselen met vinaigrette naar keuze
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- mosselen (hoeveelheid naar keuze)
- 1 el citroensap (voor de citroenvinaigrette)
- 1/2 citroen, de zeste (voor de citroenvinaigrette)
- 4 el olijfolie (voor de citroenvinaigrette)
- citroentijm (voor de citroenvinaigrette)
- peper en zout (voor de citroenvinaigrette)
- 5 frambozen (voor de frambozenvinaigrette)
- 1/2 rode ui (voor de frambozenvinaigrette)
- 4 el olijfolie met citroen taste of Inspirations
- 2 el frambozenazijn (voor de frambozenvinaigrette)
- enkele blaadjes basilicum (voor de frambozenvinaigrette)
- grof zeezout (voor de frambozenvinaigrette)
- 1/2 teentje knoflook (voor de kruidenvinaigrette)
- 2 dl olijfolie met look Taste of Inspirations (voor de kruidenvinaigrette)
- enkele takjes platte peterselie (voor de kruidenvinaigrette)
- peper en zout (voor de kruidenvinaigrette)
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min
- Citroenvinaigrette: Pluk de blaadjes van de citroentijm en meng met de olijfolie, fijngesnipperde citroenzeste, het citroensap en breng op smaak met peper en zout.
- Frambozenvinaigrette: Plet de frambozen en meng met de frambozenazijn, de fijngesnipperde rode ui en de citroenolie. Kruid met grof zeezout en werk af met enkele blaadjes basilicum.
- Kruidenvinaigrette: Pluk de blaadjes van de peterselie. Pel het teentje knoflook en snipper fijn. Mix de peterselie en de knoflook met de olie tot een gladde groene vinaigrette. Kruid met peper en zout.
- Spoel de mosselen zorgvuldig, laat uitlekken en doe ze in een kookpot. Kruid met peper en plaats het deksel op de pot. Kook de mosselen in een paar minuten gaar.
- Kies jouw vinaigrette en lepel een beetje over elke mossel of laat je gasten zelf kiezen.
Nutritionele informatie
Energie: 159 kcal
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht