Recept zoekresultatenMosselen met venkel en pastis
Delhaize logo
  • Mosselen met venkel en pastis

Mosselen met venkel en pastis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Mosselen met venkel en pastis

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel boter
  • 1 bosje dille
  • 1 knoflookteentje
  • 4 kg mosselen
  • 1 dl pastis
  • 1 dl room
  • 1 venkelknol

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Dille | kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077560000
  • MOSSELEN | JUMBO
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998070200269700000
  • Pastis | 45% ALC.
    70 cl
    32,70 €/l
    €22,89
    S1981110900263380000
  • Lichte room / Finesse / 20%
    25 cl
    9,96 €/l
    €2,49
    F2015060200141200000
  • Begin met koken

    1. Spoel de mosselen grondig tot het water helder blijft.
    2. Maak de venkel schoon en snijd hem in fijne plakjes. Pers de knoflook. Snipper de dille fijn.
    3. Stoof de venkel en de knoflook aan in een klontje boter. Blus met de pastis en laat even inkoken.
    4. Doe de mosselen in de pan en laat ze op hoog vuur open koken. Schud af en toe even om. Giet de room bij de mosselen en warm nog even door. Werk af met verse dille en serveer.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Gluten vrij
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Mosselen met venkel en pastis

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Dille | kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077560000
  • MOSSELEN | JUMBO
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998070200269700000
  • Pastis | 45% ALC.
    70 cl
    32,70 €/l
    €22,89
    S1981110900263380000
  • Lichte room / Finesse / 20%
    25 cl
    9,96 €/l
    €2,49
    F2015060200141200000