Recept zoekresultatenMosselen à l’escabèche met mango, limoen en koriander
Delhaize logo
  • Mosselen à l’escabèche met mango, limoen en koriander
    A
Mosselen à l’escabèche met mango, limoen en korianderA

Mosselen à l’escabèche met mango, limoen en koriander

door Jeroen De Pauw
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 kg mosselen
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 1 mango
  • 1 bussel koriander
  • 10 cl droge witte wijn
  • zout
  • peper
  • 1 sjalot (voor de dressing)
  • 2 cm gember (voor de dressing)
  • 1 tige citroengrasstengel (voor de dressing)
  • 1 klein teentje knoflook (voor de dressing)
  • 3 limoenen (voor de dressing)
  • 5 cl gembersiroop (voor de dressing)
  • 1 kg mosselen
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 1 mango
  • 1 bussel koriander
  • 10 cl droge witte wijn
  • zout
  • peper
  • 1 sjalot (voor de dressing)
  • 2 cm gember (voor de dressing)
  • 1 tige citroengrasstengel (voor de dressing)
  • 1 klein teentje knoflook (voor de dressing)
  • 3 limoenen (voor de dressing)
  • 5 cl gembersiroop (voor de dressing)

Begin met koken

: 35 min. + 2u30 koeltijd
1
Maak de dressing: meng het sap van de limoenen, het gehakte sjalotje, de geraspte gember, de gesnipperde citroengrasstengel (verwijder eerst de 2 buitenste lagen) en het gehakte teentje knoflook. Giet er de gembersiroop bij en laat 2 u in de koelkast rusten.
2
Maak de mosselen zorgvuldig schoon (verwijder indien nodig het vuil van de schelpen met een mes). Doe ze in een kookpot met de witte wijn en peper. Zet het deksel op de pan en verwarm ± 5 min. op een vrij hoog vuur tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Laat de mosselen een beetje afkoelen en haal ze dan uit hun schelp.
3
Snijd de mango in blokjes en snipper de lente-uitjes. Hak de rode peper en de koriander. Doe alles in een kleine slakom, voeg de mosselen toe en de gefilterde dressing.
4
Dek af en laat 30 min. in de koelkast rusten.
5
Dien koel op als voorgerecht en geef er lekker vers brood bij. Een paar takjes munt of koriander zorgen voor een frisse groene afwerking.
1
Maak de dressing: meng het sap van de limoenen, het gehakte sjalotje, de geraspte gember, de gesnipperde citroengrasstengel (verwijder eerst de 2 buitenste lagen) en het gehakte teentje knoflook. Giet er de gembersiroop bij en laat 2 u in de koelkast rusten.
2
Maak de mosselen zorgvuldig schoon (verwijder indien nodig het vuil van de schelpen met een mes). Doe ze in een kookpot met de witte wijn en peper. Zet het deksel op de pan en verwarm ± 5 min. op een vrij hoog vuur tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Laat de mosselen een beetje afkoelen en haal ze dan uit hun schelp.
3
Snijd de mango in blokjes en snipper de lente-uitjes. Hak de rode peper en de koriander. Doe alles in een kleine slakom, voeg de mosselen toe en de gefilterde dressing.
4
Dek af en laat 30 min. in de koelkast rusten.
5
Dien koel op als voorgerecht en geef er lekker vers brood bij. Een paar takjes munt of koriander zorgen voor een frisse groene afwerking.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 72 kcal - Vetten: 1 g - Koolhydraten: 7,5 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 6,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 72 kcal - Vetten: 1 g - Koolhydraten: 7,5 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 6,3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Hangcultuur Mosselen | Zeeuws

Delhaize

Hangcultuur Mosselen | Zeeuws

1 kg

€4,99

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Mango

Delhaize

Mango

1 st

€2,49

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Citroengras | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Citroengras | Kruiden | Verpakt

75 gr

€2,19

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Reeds in je keuken

Casillero Del Diablo Chardonnay Wit

Chile

Casillero Del Diablo Chardonnay Wit

75 cl

€6,99

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€19,42