Montélimarmarquise met lauwe rode vruchtenmoes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Eindejaar
Dessert
Ingrediënten voor 6 Porties
6 Porties
- 1 pakje diepgevroren bosvruchten « Crops »
- 40 g griessuiker
- 100 g pure dessertchocolade in stukjes gebroken (of Callets)
- 16 cl room
- 125 g ricotta
- 80 g zachte Montélimarnoga
Ingrediënten voor 6 personen
Toon:
Delhaize
Bosvruchten
250 gr
€1,05
Zusto
Suiker | Vervanger
300 gr
€4,29
Chocolates From Heaven
Chocolade | Puur | 80% | Bio | Fairtrade
100 gr
€2,65
Delhaize
Room 35%
20 cl
€0,91
Galbani
Ricotta | 2 x 100g
200 gr
€2,39
Totaal:
€11,29
Begin met koken
- Smelt onder voortdurend roeren en op zacht vuur de verkruimelde noga in 8 cl room. Zet de pan van het vuur, voeg de chocolade toe en laat 1 min. rusten. Meng met de garde.
- Prak de ricotta met een vork met 25 g suiker in een kom. Voeg de nogaroom toe en meng goed.
- Klop de room stijf (in een koude kom) en spatel door het chocolademengsel. Dek af en laat enkele uren (of zelfs een nacht) opstijven in de koelkast.
- Laat de vruchten in een vergiet volledig ontdooien. Verwarm ze, net voor het opdienen, in een steelpan met 15 g suiker op zacht vuur. Laat 2 min. sudderen en zet van het vuur.
- Vorm met 2 eetlepels quenelles, schik op borden, werk af met het fruit en dien onmiddellijk op.
Kooktip
- Vervang de bosvruchten door exotisch fruit (ook diepgevroren)
- Giet de mousse in siliconevormen en laat opstijven in de diepvriezer. Haal de bevroren marquises uit de vorm en laat op de borden ontdooien in de koelkast.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Dessert
Ingrediënten voor 6 personen
Toon:
Delhaize
Bosvruchten
250 gr
€1,05
Zusto
Suiker | Vervanger
300 gr
€4,29
Chocolates From Heaven
Chocolade | Puur | 80% | Bio | Fairtrade
100 gr
€2,65
Delhaize
Room 35%
20 cl
€0,91
Galbani
Ricotta | 2 x 100g
200 gr
€2,39