Recept zoekresultatenMme zsazsa’s nepbolognaisesaus
Delhaize logo
  • Mme zsazsa’s nepbolognaisesaus

Mme zsazsa’s nepbolognaisesaus

Mme zsazsa’s nepbolognaisesaus
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 wortelen
  • 1 stengel witte selder
  • 1 snufje kaneel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel oregano
  • 150 g linzen
  • 1/2 theelepel harissa
  • 1 blikje tomaat
  • 100 ml rode wijn
  • 1 rode paprika
  • champignons
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 wortelen
  • 1 stengel witte selder
  • 1 snufje kaneel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel oregano
  • 150 g linzen
  • 1/2 theelepel harissa
  • 1 blikje tomaat
  • 100 ml rode wijn
  • 1 rode paprika
  • champignons

Begin met koken

: Bereidings- + kooktijd : 45 min.
1
Zet een grote pan op het vuur, giet er wat olijfolie in en fruit de ui aan. Schil en snijd ondertussen de wortel en selder in kleine blokjes, de ui mag lang stoven. Voeg de wortel, selder en gesnipperde look toe, kruid met peper en zout en laat een hele tijd sudderen op een zacht vuurtje.
2
Voeg de kaneel, oregano en komijn toe en roer goed. Schuif de groenten aan de kant en bak de harissa een paar tellen en giet dan wat rode wijn in de pan. Voeg de tomaten uit brik toe als de wijn is ingekookt.
3
Voeg nu ook de linzen toe en een glas water en laat alles pruttelen tot de linzen gaar zijn. Voeg wat water toe als de saus te dik wordt. Je kan een deel van de saus in een aparte kom mixen en weer toevoegen voor minder herkenbare linzen, wedden dat de vleeseters niks gaan doorhebben!
1
Zet een grote pan op het vuur, giet er wat olijfolie in en fruit de ui aan. Schil en snijd ondertussen de wortel en selder in kleine blokjes, de ui mag lang stoven. Voeg de wortel, selder en gesnipperde look toe, kruid met peper en zout en laat een hele tijd sudderen op een zacht vuurtje.
2
Voeg de kaneel, oregano en komijn toe en roer goed. Schuif de groenten aan de kant en bak de harissa een paar tellen en giet dan wat rode wijn in de pan. Voeg de tomaten uit brik toe als de wijn is ingekookt.
3
Voeg nu ook de linzen toe en een glas water en laat alles pruttelen tot de linzen gaar zijn. Voeg wat water toe als de saus te dik wordt. Je kan een deel van de saus in een aparte kom mixen en weer toevoegen voor minder herkenbare linzen, wedden dat de vleeseters niks gaan doorhebben!

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Kids
Diner
Sauzen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
2 × 215 gr
1+1 gratis
1
95
Knolselder | Cat1
Delhaize Knolselder | Cat1
1 st
1
99
Kruiden | Kaneel | Stokjes
Delhaize Kruiden | Kaneel | Stokjes
13 gr
1
19
Kruiden | Komijn | Gemalen
Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
38 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
75
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
5 gr
2
95
Linzen
Bonduelle Linzen
2 x 75 gr
2
25
La Flamme Harissa
70 gr
0
95
Smaaktrostomaten
Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr
4
49
Saint-Amour
Delhaize Saint-Amour
75 cl
€6.99
6
99
€9,99
Paprika | Rood
Delhaize Paprika | Rood
1 st
1
09
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Totaal:
€34,03

Deze recepten kan je ook leuk vinden