• Marmelade van pompoen met sinaasappel en vanille

Marmelade van pompoen met sinaasappel en vanille

Marmelade van pompoen met sinaasappel en vanille
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 kg griessuiker
  • 2 kleine pompoenen (ong. 950 g/stuk)
  • 2 kleine sinaasappels
  • 2 stokjes vanille
  • 2 kleine pompoenen (ong. 950 g/stuk)
  • 2 gousses vanillestokjes
  • 1 kg griessuiker
  • 2 sinaasappelen
  • 1 kg griessuiker
  • 2 kleine pompoenen (ong. 950 g/stuk)
  • 2 kleine sinaasappels
  • 2 stokjes vanille
  • 2 kleine pompoenen (ong. 950 g/stuk)
  • 2 gousses vanillestokjes
  • 1 kg griessuiker
  • 2 sinaasappelen

Begin met koken

  1. 1
    Snij de pompoenen in 4, verwijder de pitten, de draderige gedeelten en de schil. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes, je hebt 1 kg netto nodig. Doe ze in een confituurpan of een roestvrij stalen kookpot met dikke bodem.
  2. 2
    Verwijder het hoedje en de basis van de sinaasappels, snij ze in 4 en vervolgens in heel fijne schijfjes, je hebt 250 g netto nodig. Doe ze bij in de confituurpan en voeg de suiker toe en de gespleten en geschraapte vanillestokjes.
  3. 3
    Meng goed, dek af en laat 2 u. trekken. Verwarm en roer regelmatig om. Reken 20 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert. Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig. Laat 5 min. rusten en mix goed.
  4. 4
    Schep de warme confituur in de vooraf in heet water gespoelde potten. Dek af en laat omgekeerd volledig afkoelen.
  1. 1
    Snij de pompoenen in 4, verwijder de pitten, de draderige gedeelten en de schil. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes, je hebt 1 kg netto nodig. Doe ze in een confituurpan of een roestvrij stalen kookpot met dikke bodem.
  2. 2
    Verwijder het hoedje en de basis van de sinaasappels, snij ze in 4 en vervolgens in heel fijne schijfjes, je hebt 250 g netto nodig. Doe ze bij in de confituurpan en voeg de suiker toe en de gespleten en geschraapte vanillestokjes.
  3. 3
    Meng goed, dek af en laat 2 u. trekken. Verwarm en roer regelmatig om. Reken 20 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert. Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig. Laat 5 min. rusten en mix goed.
  4. 4
    Schep de warme confituur in de vooraf in heet water gespoelde potten. Dek af en laat omgekeerd volledig afkoelen.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Halloween
Ontbijt
Herfst
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Pompoen
    2

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
    2 × 1 kg
  • Delhaize Eetsinaas | 4ST
    1 kg
  • Santa Maria Vanille | Stokje
    1 st
    2de tegen -60%

Totaal:

€13,96

Deze recepten kan je ook leuk vinden