Marmelade van pompoen met sinaasappel en vanille

Makkelijk
30-60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 1 kg griessuiker
- 2 kleine pompoenen (ong. 950 g/stuk)
- 2 kleine sinaasappels
- 2 stokjes vanille
- 2 kleine pompoenen (ong. 950 g/stuk)
- 2 gousses vanillestokjes
- 1 kg griessuiker
- 2 sinaasappelen
- 1 kg griessuiker
- 2 kleine pompoenen (ong. 950 g/stuk)
- 2 kleine sinaasappels
- 2 stokjes vanille
- 2 kleine pompoenen (ong. 950 g/stuk)
- 2 gousses vanillestokjes
- 1 kg griessuiker
- 2 sinaasappelen
Begin met koken
- 1Snij de pompoenen in 4, verwijder de pitten, de draderige gedeelten en de schil. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes, je hebt 1 kg netto nodig. Doe ze in een confituurpan of een roestvrij stalen kookpot met dikke bodem.
- 2Verwijder het hoedje en de basis van de sinaasappels, snij ze in 4 en vervolgens in heel fijne schijfjes, je hebt 250 g netto nodig. Doe ze bij in de confituurpan en voeg de suiker toe en de gespleten en geschraapte vanillestokjes.
- 3Meng goed, dek af en laat 2 u. trekken. Verwarm en roer regelmatig om. Reken 20 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert. Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig. Laat 5 min. rusten en mix goed.
- 4Schep de warme confituur in de vooraf in heet water gespoelde potten. Dek af en laat omgekeerd volledig afkoelen.
- 1Snij de pompoenen in 4, verwijder de pitten, de draderige gedeelten en de schil. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes, je hebt 1 kg netto nodig. Doe ze in een confituurpan of een roestvrij stalen kookpot met dikke bodem.
- 2Verwijder het hoedje en de basis van de sinaasappels, snij ze in 4 en vervolgens in heel fijne schijfjes, je hebt 250 g netto nodig. Doe ze bij in de confituurpan en voeg de suiker toe en de gespleten en geschraapte vanillestokjes.
- 3Meng goed, dek af en laat 2 u. trekken. Verwarm en roer regelmatig om. Reken 20 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert. Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig. Laat 5 min. rusten en mix goed.
- 4Schep de warme confituur in de vooraf in heet water gespoelde potten. Dek af en laat omgekeerd volledig afkoelen.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Halloween
Ontbijt
Herfst
Bijgerechten
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
- Pompoen2
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Delhaize Suiker | Fijn | Kristal2 × 1 kg69
- Delhaize Eetsinaas | 4ST1 kg29
- Santa Maria Vanille | Stokje1 st2de tegen -60%29



