Maki met zalm
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€€Score
5 op 5Voorgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 20 g lompviseieren
- 1/2 komkommer
- rijstazijn
- enkele norivellen
- sojasaus
- 200 g sushirijst met ronde korrel
- 100 g zalmhartfilets
- wasabipasta
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009122200214100000
S2009051200121770000
S2004112500122080000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
- Doe de sushirijst in een puntzeef en was onder stromend water. Spoel grondig af. Doe de rijst in een kookpan met een scheutje rijstazijn en laat koken tot hij 'al dente' is. Laat afkoelen.
- Was de komkommer. Verwijder de uiteinden en snij in staafjes.
- Snij de zalm in plakjes van ongeveer 5 mm dik.
- Leg een noriblad op een klein 'matje'. Doe een beetje rijst over de volledige lengte van het noriblad over zo'n 5 cm. Leg er vervolgens een schepje wasabipasta bovenop met je vingertop. Bedek met komkommerstaafjes, zalm en lompeieren. Rol dicht met behulp van het 'matje' en druk goed aan. Rol het noriblad verder op en blijf aandrukken tot je een stevig rolletje krijgt.
- Zet enkele minuten in de koelkast. Snij vervolgens in schijfjes van ongeveer 3 cm dik.
- Dien heel koud op met sojasaus en wasabipasta.
Kooktip
Zodra je de techniek onder de knie hebt, kan je eindeloos variëren met vis om andere soorten sushi te maken.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Diner
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009122200214100000
S2009051200121770000
S2004112500122080000
Laad nog 3 producten