• Madras curry met kip en basmatirijst

Madras curry met kip en basmatirijst

Madras curry met kip en basmatirijst
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 My Menu "Curry Madras" kookkit
  • 1 pak blokjes kipfilet (+- 400 g)
  • 300 g basmatirijst
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 bussel koriander
  • zout
  • 1 My Menu "Curry Madras" kookkit
  • 1 pak blokjes kipfilet (+- 400 g)
  • 300 g basmatirijst
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 bussel koriander
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 10 min. bereiding
  1. 1
    Maak de groenten schoon. Pel en snipper de ui, snij de paprika in reepjes, de tomaten in grove stukken en de bloemkool in kleine roosjes.
  2. 2
    Halveer de peper, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn. Pers de limoen.
  3. 3
    Bak de kipblokjes in een wok of braadpan met olijfolie op een hoog vuur. Zijn ze goudbruin gebakken? Voeg dan de gesnipperde ajuin toe en stoof 2 min. op een matig vuur. Voeg de in reepjes gesneden paprika, in stukjes gesneden tomaat, roosjes bloemkool en de ontpitte en fijngehakte peper toe. Bak al roerend zo’n 4 min. op een hoge temperatuur.
  4. 4
    Voeg de currypasta toe en meng 2 minuten. Voeg daarna de kokosmelk toe. Breng het gerecht aan de kook, dek af en laat nog 10 minuten sudderen op een laag vuur.
  5. 5
    Kook tegelijkertijd de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  6. 6
    Voeg het limoensap toe aan de curry en dien ‘m goed warm op. Serveer met rijst en bestrooi naar smaak met koriander.
  1. 1
    Maak de groenten schoon. Pel en snipper de ui, snij de paprika in reepjes, de tomaten in grove stukken en de bloemkool in kleine roosjes.
  2. 2
    Halveer de peper, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn. Pers de limoen.
  3. 3
    Bak de kipblokjes in een wok of braadpan met olijfolie op een hoog vuur. Zijn ze goudbruin gebakken? Voeg dan de gesnipperde ajuin toe en stoof 2 min. op een matig vuur. Voeg de in reepjes gesneden paprika, in stukjes gesneden tomaat, roosjes bloemkool en de ontpitte en fijngehakte peper toe. Bak al roerend zo’n 4 min. op een hoge temperatuur.
  4. 4
    Voeg de currypasta toe en meng 2 minuten. Voeg daarna de kokosmelk toe. Breng het gerecht aan de kook, dek af en laat nog 10 minuten sudderen op een laag vuur.
  5. 5
    Kook tegelijkertijd de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  6. 6
    Voeg het limoensap toe aan de curry en dien ‘m goed warm op. Serveer met rijst en bestrooi naar smaak met koriander.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Indiaas
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Santa Maria Kruiden | Kerrie | Sterk
    37 gr
    2de tegen -60%
  • St Sever Filets | Hoevekip | Geel | Label Rouge
    +/- 330 gr
    2de tegen -50%
  • Bosto Rijst | Basmati | Extra long
    500 gr
    2de tegen -50%
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
  • Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    2de tegen -60%
  • Reeds in je keuken

  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    2de tegen -60%

Totaal:

+/-€26,88

Deze recepten kan je ook leuk vinden