Recept zoekresultatenMadras curry met kip en basmatirijst
Delhaize logo
  • Madras curry met kip en basmatirijst

Madras curry met kip en basmatirijst

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Madras curry met kip en basmatirijst

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 My Menu "Curry Madras" kookkit
  • 1 pak blokjes kipfilet (+- 400 g)
  • 300 g basmatirijst
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 bussel koriander
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Curry Madras | Maaltijdbox
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    5,29 €/st
    €5,29
    F2017060700000870000
  • Kippenfiletblokjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 400 gr
    +/-12,49€/kg
    +/-€5,00
    Afhaling vanaf 28/01
    F2019081300042380000
  • Rijst | Volkoren | Langkorrel
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2002120500102470000
  • Olijfolie | Extra vierge | Spanje
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    4,59 €/l
    €4,59
    S2020070800444640000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. bereiding

    1. Maak de groenten schoon. Pel en snipper de ui, snij de paprika in reepjes, de tomaten in grove stukken en de bloemkool in kleine roosjes.
    2. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn. Pers de limoen.
    3. Bak de kipblokjes in een wok of braadpan met olijfolie op een hoog vuur. Zijn ze goudbruin gebakken? Voeg dan de gesnipperde ajuin toe en stoof 2 min. op een matig vuur. Voeg de in reepjes gesneden paprika, in stukjes gesneden tomaat, roosjes bloemkool en de ontpitte en fijngehakte peper toe. Bak al roerend zo’n 4 min. op een hoge temperatuur.
    4. Voeg de currypasta toe en meng 2 minuten. Voeg daarna de kokosmelk toe. Breng het gerecht aan de kook, dek af en laat nog 10 minuten sudderen op een laag vuur.
    5. Kook tegelijkertijd de rijst volgens de instructies op de verpakking.
    6. Voeg het limoensap toe aan de curry en dien ‘m goed warm op. Serveer met rijst en bestrooi naar smaak met koriander.

    Tip:Voeg het limoensap niet toe aan de saus, maar serveer een kwartje limoen bij elk bord. Zo kan iedereen het naar eigen smaak toevoegen.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Indiaas
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    • Madras curry met kip en basmatirijst

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Curry Madras | Maaltijdbox
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    5,29 €/st
    €5,29
    F2017060700000870000
  • Kippenfiletblokjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 400 gr
    +/-12,49€/kg
    +/-€5,00
    Afhaling vanaf 28/01
    F2019081300042380000
  • Rijst | Volkoren | Langkorrel
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2002120500102470000
  • Olijfolie | Extra vierge | Spanje
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    4,59 €/l
    €4,59
    S2020070800444640000