Madras curry met kip en basmatirijst
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 My Menu "Curry Madras" kookkit
- 1 pak blokjes kipfilet (+- 400 g)
- 300 g basmatirijst
- 2 el olijfolie
- 1/2 bussel koriander
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2017060700000870000
F2019081300042380000
S2002120500102470000
S2020070800444640000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. bereiding
- Maak de groenten schoon. Pel en snipper de ui, snij de paprika in reepjes, de tomaten in grove stukken en de bloemkool in kleine roosjes.
- Halveer de peper, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn. Pers de limoen.
- Bak de kipblokjes in een wok of braadpan met olijfolie op een hoog vuur. Zijn ze goudbruin gebakken? Voeg dan de gesnipperde ajuin toe en stoof 2 min. op een matig vuur. Voeg de in reepjes gesneden paprika, in stukjes gesneden tomaat, roosjes bloemkool en de ontpitte en fijngehakte peper toe. Bak al roerend zo’n 4 min. op een hoge temperatuur.
- Voeg de currypasta toe en meng 2 minuten. Voeg daarna de kokosmelk toe. Breng het gerecht aan de kook, dek af en laat nog 10 minuten sudderen op een laag vuur.
- Kook tegelijkertijd de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Voeg het limoensap toe aan de curry en dien ‘m goed warm op. Serveer met rijst en bestrooi naar smaak met koriander.
Tip:Voeg het limoensap niet toe aan de saus, maar serveer een kwartje limoen bij elk bord. Zo kan iedereen het naar eigen smaak toevoegen.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Indiaas
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2017060700000870000
F2019081300042380000
S2002120500102470000
S2020070800444640000
Laad nog 2 producten