Madras curry met kip en basmatirijst

Makkelijk
< 30 min.
5/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 1 My Menu "Curry Madras" kookkit
- 1 pak blokjes kipfilet (+- 400 g)
- 300 g basmatirijst
- 2 el olijfolie
- 1/2 bussel koriander
- zout
- 1 My Menu "Curry Madras" kookkit
- 1 pak blokjes kipfilet (+- 400 g)
- 300 g basmatirijst
- 2 el olijfolie
- 1/2 bussel koriander
- zout
Begin met koken
: 20 min. + 10 min. bereiding
- 1Maak de groenten schoon. Pel en snipper de ui, snij de paprika in reepjes, de tomaten in grove stukken en de bloemkool in kleine roosjes.
- 2Halveer de peper, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn. Pers de limoen.
- 3Bak de kipblokjes in een wok of braadpan met olijfolie op een hoog vuur. Zijn ze goudbruin gebakken? Voeg dan de gesnipperde ajuin toe en stoof 2 min. op een matig vuur. Voeg de in reepjes gesneden paprika, in stukjes gesneden tomaat, roosjes bloemkool en de ontpitte en fijngehakte peper toe. Bak al roerend zo’n 4 min. op een hoge temperatuur.
- 4Voeg de currypasta toe en meng 2 minuten. Voeg daarna de kokosmelk toe. Breng het gerecht aan de kook, dek af en laat nog 10 minuten sudderen op een laag vuur.
- 5Kook tegelijkertijd de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- 6Voeg het limoensap toe aan de curry en dien ‘m goed warm op. Serveer met rijst en bestrooi naar smaak met koriander.
- 1Maak de groenten schoon. Pel en snipper de ui, snij de paprika in reepjes, de tomaten in grove stukken en de bloemkool in kleine roosjes.
- 2Halveer de peper, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn. Pers de limoen.
- 3Bak de kipblokjes in een wok of braadpan met olijfolie op een hoog vuur. Zijn ze goudbruin gebakken? Voeg dan de gesnipperde ajuin toe en stoof 2 min. op een matig vuur. Voeg de in reepjes gesneden paprika, in stukjes gesneden tomaat, roosjes bloemkool en de ontpitte en fijngehakte peper toe. Bak al roerend zo’n 4 min. op een hoge temperatuur.
- 4Voeg de currypasta toe en meng 2 minuten. Voeg daarna de kokosmelk toe. Breng het gerecht aan de kook, dek af en laat nog 10 minuten sudderen op een laag vuur.
- 5Kook tegelijkertijd de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- 6Voeg het limoensap toe aan de curry en dien ‘m goed warm op. Serveer met rijst en bestrooi naar smaak met koriander.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Indiaas
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
- Santa Maria Kruiden | Kerrie | Sterk37 gr2de tegen -60%29
- St Sever Filets | Hoevekip | Geel | Label Rouge+/- 330 gr2de tegen -50%56
- Bosto Rijst | Basmati | Extra long500 gr2de tegen -50%69
- Delhaize Olijfolie | Culinaire50 cl39
- Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes10 gr2de tegen -60%95
- Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen140 gr2de tegen -60%35






