Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenMaatjes met posteleinolie, rolmopssaus en wodkagranita
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:39
  • Maatjes met posteleinolie, rolmopssaus en wodkagranita

Maatjes met posteleinolie, rolmopssaus en wodkagranita

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Eindejaar,Moederdag
Voorgerecht
Maatjes met posteleinolie, rolmopssaus en wodkagranita

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 maatjes
  • 8 miniblini's
  • 100 g postelein (of waterkers)
  • 100 g rolmops (uitgelekt gewicht)
  • 50 g gerookte haringkuit
  • 50 g mayonaise
  • 50 g mascarpone
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel wodka
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 koffielepel rietsuikersiroop
  • 12 gezouten ribblechips

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • 2 Haring maatjes | Met ui
    150 gr
    19,93 €/kg
    €2,99
    F2020072900064130000
  • Naturel Zout | Ribbled | Chips | 200G
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2002061200026630001
  • S2016072803660950000
  • Sap | Citroen
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2005071900206340000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + 1u vriestijd

    1. Meng de wodka, het citroensap, 0,5 dl water en de suikersiroop op een vierkant bord. Laat het minstens 1 u in de diepvries opstijven.
    2. Hak de rolmops fijn en meng hem met de mayonaise. Giet het mengsel door een puntzeef en voeg de mascarpone toe. Breng op smaak met peper en zout en zet de saus in de koelkast.
    3. Houd een beetje postelein opzij en mix de rest met de olijfolie tot het een homogeen mengsel wordt.
    4. Verwarm voorzichtig de blini’s voor het opdienen. Verwijder de staart van de maatjes en leg ze in het midden van de borden. Leg er 3 kleine hoopjes gerookte haringkuit rond en spuit 3 kleine hoopjes rolmopssaus op het bord met behulp van een spuitzak. Leg er de chips bovenop. Voeg 2 blini’s per bord toe.
    5. Schraap de wodkagranita met een vork van het bord en voeg er een beetje van toe op elk bord. Versier het bord met de overblijvende posteleinblaadjes, posteleinolie en dien meteen op.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Scandinavisch
    Eindejaar,Moederdag
    Diner
    Voorgerecht
    • 00:00
      -03:39
    • Maatjes met posteleinolie, rolmopssaus en wodkagranita

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • 2 Haring maatjes | Met ui
    150 gr
    19,93 €/kg
    €2,99
    F2020072900064130000
  • Naturel Zout | Ribbled | Chips | 200G
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2002061200026630001
  • S2016072803660950000
  • Sap | Citroen
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2005071900206340000