Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenMaatjes met posteleinolie, rolmopssaus en wodkagranita
Delhaize logo
Maatjes met posteleinolie, rolmopssaus en wodkagranita

Maatjes met posteleinolie, rolmopssaus en wodkagranita

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 100 g postelein (of waterkers)
  • 100 g rolmops (uitgelekt gewicht)
  • 50 g gerookte haringkuit
  • 50 g mayonaise
  • 50 g mascarpone
  • 6 e.l. olijfolie
  • 1 el wodka
  • 1 el citroensap
  • 1 kl rietsuikersiroop
  • 100 g postelein (of waterkers)
  • 100 g rolmops (uitgelekt gewicht)
  • 50 g gerookte haringkuit
  • 50 g mayonaise
  • 50 g mascarpone
  • 6 e.l. olijfolie
  • 1 el wodka
  • 1 el citroensap
  • 1 kl rietsuikersiroop

Begin met koken

: 20 min + 1u vriestijd
1
Meng de wodka, het citroensap, 0,5 dl water en de suikersiroop op een vierkant bord. Laat het minstens 1 u in de diepvries opstijven.
2
Hak de rolmops fijn en meng hem met de mayonaise. Giet het mengsel door een puntzeef en voeg de mascarpone toe. Breng op smaak met peper en zout en zet de saus in de koelkast.
3
Houd een beetje postelein opzij en mix de rest met de olijfolie tot het een homogeen mengsel wordt.
4
Verwarm voorzichtig de blini’s voor het opdienen. Verwijder de staart van de maatjes en leg ze in het midden van de borden. Leg er 3 kleine hoopjes gerookte haringkuit rond en spuit 3 kleine hoopjes rolmopssaus op het bord met behulp van een spuitzak. Leg er de chips bovenop. Voeg 2 blini’s per bord toe.
5
Schraap de wodkagranita met een vork van het bord en voeg er een beetje van toe op elk bord. Versier het bord met de overblijvende posteleinblaadjes, posteleinolie en dien meteen op.
1
Meng de wodka, het citroensap, 0,5 dl water en de suikersiroop op een vierkant bord. Laat het minstens 1 u in de diepvries opstijven.
2
Hak de rolmops fijn en meng hem met de mayonaise. Giet het mengsel door een puntzeef en voeg de mascarpone toe. Breng op smaak met peper en zout en zet de saus in de koelkast.
3
Houd een beetje postelein opzij en mix de rest met de olijfolie tot het een homogeen mengsel wordt.
4
Verwarm voorzichtig de blini’s voor het opdienen. Verwijder de staart van de maatjes en leg ze in het midden van de borden. Leg er 3 kleine hoopjes gerookte haringkuit rond en spuit 3 kleine hoopjes rolmopssaus op het bord met behulp van een spuitzak. Leg er de chips bovenop. Voeg 2 blini’s per bord toe.
5
Schraap de wodkagranita met een vork van het bord en voeg er een beetje van toe op elk bord. Versier het bord met de overblijvende posteleinblaadjes, posteleinolie en dien meteen op.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Scandinavisch
Eindejaar,Moederdag
Diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ansjovis | Olijf

Delhaize

Ansjovis | Olijf

110 gr

€2,99

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Buffel mascarpone

Fattorie Garofalo

Buffel mascarpone

250 gr

€2,99

Vodka | Rood | 18% ALC.

Eristoff

Vodka | Rood | 18% ALC.

70 cl

€14,79

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Suikerriet | Vloeibaar

Delhaize

Suikerriet | Vloeibaar

70 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,65

Reeds in je keuken

Mayonaise | Citroen

Devos & Lemmens

Mayonaise | Citroen

30 cl

€1,89

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€27,70