Maatjes met posteleinolie, rolmopssaus en wodkagranita
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldEindejaar,Moederdag
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 maatjes
- 8 miniblini's
- 100 g postelein (of waterkers)
- 100 g rolmops (uitgelekt gewicht)
- 50 g gerookte haringkuit
- 50 g mayonaise
- 50 g mascarpone
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel wodka
- 1 eetlepel citroensap
- 1 koffielepel rietsuikersiroop
- 12 gezouten ribblechips
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020072900064130000
Dit product is niet meer beschikbaar
S2002061200026630001
S2016072803660950000
S2005071900206340000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min + 1u vriestijd
- Meng de wodka, het citroensap, 0,5 dl water en de suikersiroop op een vierkant bord. Laat het minstens 1 u in de diepvries opstijven.
- Hak de rolmops fijn en meng hem met de mayonaise. Giet het mengsel door een puntzeef en voeg de mascarpone toe. Breng op smaak met peper en zout en zet de saus in de koelkast.
- Houd een beetje postelein opzij en mix de rest met de olijfolie tot het een homogeen mengsel wordt.
- Verwarm voorzichtig de blini’s voor het opdienen. Verwijder de staart van de maatjes en leg ze in het midden van de borden. Leg er 3 kleine hoopjes gerookte haringkuit rond en spuit 3 kleine hoopjes rolmopssaus op het bord met behulp van een spuitzak. Leg er de chips bovenop. Voeg 2 blini’s per bord toe.
- Schraap de wodkagranita met een vork van het bord en voeg er een beetje van toe op elk bord. Versier het bord met de overblijvende posteleinblaadjes, posteleinolie en dien meteen op.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Scandinavisch
Eindejaar,Moederdag
Diner
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020072900064130000
Dit product is niet meer beschikbaar
S2002061200026630001
S2016072803660950000
S2005071900206340000
Laad nog 4 producten