Luikse koffie
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Vegetarisch
Romantisch diner,Eindejaar
Dranken
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 chocolade koffiebonen
- 25 g Easy suiker (ultrafijne griessuiker)
- 5 cl pèkets (of cognac, of Amaretto)
- 20 cl slagroom
- 20 cl sterke koffie
- 800 g vanille- en/of mokkaijs
Begin met koken
- Zet, 30 minuten op voorhand, koffie zodat hij kan afkoelen. Plaats de serveerbekers in de diepvriezer en een kom met de mixerkloppers in de koelkast.
- Klop de room stijf in de koude kom en voeg de suiker toe.
- Schep het ijs met een lepel in de mixerbeker of de blender. Voeg de koffie en de pèket toe, laat snel draaien tot een glad en smeuïg mengsel.
- Verdeel over de berijmde glazen, bedek met room en versier met een chocolade koffieboon. Dien meteen op.
Kooktip
Het gaat sneller als je de bollen ijs meteen in de glazen doet en overgiet met koffie, maar het resultaat zal minder verfijnd zijn.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1083; energie (kCal): 260; vetten (g): 15,5; verzadigde vetten (g): 9,3; koolhydraten (g): 22,9; suikers (g): 18,3; vezels (g): 3,2; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 834,08
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Vegetarisch
Romantisch diner,Eindejaar
Overig
Dranken