Lepelhapjes van peren met porto, gorgonzola en krokante pancetta
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Gluten vrij
Eindejaar
Hapjes
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 12 Porties
- 3 sneden pancetta
- 50 g Gorgonzola
- 100 g peren op siroop (in blik)
- 1 eetlepel verse room
- 1 eetlepel rode porto
- peper
- 12 takjes bladpeterselie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010062800555310000
F2009072800722200000
S1971080100105660000
S2014071500233990001
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Verwarm de sneden pancetta zachtjes in een antikleefpan, verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten en bak ze dan bruin. Laat op keukenpapier uitlekken.
- Gebruik een vork om de gorgonzola met de room te pletten.
- Snij de peren in kleine blokjes, voeg de porto toe en meng. Verdeel over amuselepels. Voeg de gorgonzola toe, peper en tenslotte de in stukjes verbrokkelde pancetta.
- Werk af met peterselie en serveer op kamertemperatuur.
Kooktip
Voeg vooral geen zout toe: de pancetta en de gorgonzola zijn al genoeg gezouten!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 645; energie (kCal): 155; vetten (g): 10; verzadigde vetten (g): 5,7; koolhydraten (g): 7,4; suikers (g): 3,9; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 34,49
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Gluten vrij
Eindejaar
Overig
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010062800555310000
F2009072800722200000
S1971080100105660000
S2014071500233990001
Laad nog 2 producten