Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLepelhapjes van peren met porto, gorgonzola en krokante pancetta
Delhaize logo
  • Lepelhapjes van peren met porto, gorgonzola en krokante pancetta

Lepelhapjes van peren met porto, gorgonzola en krokante pancetta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Eindejaar
Hapjes
Lepelhapjes van peren met porto, gorgonzola en krokante pancetta

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 3 sneden pancetta
  • 50 g Gorgonzola
  • 100 g peren op siroop (in blik)
  • 1 eetlepel verse room
  • 1 eetlepel rode porto
  • peper
  • 12 takjes bladpeterselie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pancetta | Sneden
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2010062800555310000
  • Schimmelkaas | Gorgonzola | AOC | Blok
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    200 gr
    16,45 €/kg
    €3,29
    F2009072800722200000
  • Peren | Half | Lichte siroop | Blik
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    230 gr
    19,78 €/kg
    €4,55
    S1971080100105660000
  • Porto | Ruby | 19% alc
    75 cl
    6,25 €/l
    €4,69
    S2014071500233990001
  • Begin met koken

    1. Verwarm de sneden pancetta zachtjes in een antikleefpan, verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten en bak ze dan bruin. Laat op keukenpapier uitlekken.
    2. Gebruik een vork om de gorgonzola met de room te pletten.
    3. Snij de peren in kleine blokjes, voeg de porto toe en meng. Verdeel over amuselepels. Voeg de gorgonzola toe, peper en tenslotte de in stukjes verbrokkelde pancetta.
    4. Werk af met peterselie en serveer op kamertemperatuur.

    Kooktip

    Voeg vooral geen zout toe: de pancetta en de gorgonzola zijn al genoeg gezouten!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 645; energie (kCal): 155; vetten (g): 10; verzadigde vetten (g): 5,7; koolhydraten (g): 7,4; suikers (g): 3,9; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 34,49
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Gluten vrij
    Eindejaar
    Overig
    Hapjes
    • Lepelhapjes van peren met porto, gorgonzola en krokante pancetta

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pancetta | Sneden
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2010062800555310000
  • Schimmelkaas | Gorgonzola | AOC | Blok
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    200 gr
    16,45 €/kg
    €3,29
    F2009072800722200000
  • Peren | Half | Lichte siroop | Blik
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    230 gr
    19,78 €/kg
    €4,55
    S1971080100105660000
  • Porto | Ruby | 19% alc
    75 cl
    6,25 €/l
    €4,69
    S2014071500233990001