Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLenterolletjes met garnalen en nectarines
Delhaize logo
  • Lenterolletjes met garnalen en nectarines

Lenterolletjes met garnalen en nectarines

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Brunch,Picknick
Voorgerecht
Lenterolletjes met garnalen en nectarines

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g grote gekookte en gepelde roze garnalen
  • 2 nectarines
  • 2 little gemslaharten
  • 50 g geroosterde en gezouten pinda’s
  • 125 g rijstnoedels
  • 8 feuilles rijstvellen
  • 1 bussel munt
  • 1 bussel koriander
  • 2 eetlepels rietsuiker (voor de saus)
  • 5 cl tamari Saitaku sojasaus zonder gluten (voor de saus)
  • 1 rode peper (voor de saus)
  • 3 cm gember (voor de saus)
  • 2 stengelen citroengras (voor de saus)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Nectarine | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015071700396100000
  • Munt | Bussel | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    19,93 €/kg
    €2,99
    F2019011500029200000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • S2013042900151790000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Bereid de saus: rasp de gember en pers met je vingers het sap uit de pulp boven een kom. Voeg de suiker toe, de sojasaus, het limoensap en de fijngehakte rode peper en citroengras (verwijder eerst de twee buitenste lagen van de citroengras).
    2. Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze nadien onder koud water.
    3. Hak de pindanoten in grove stukken, snijd de nectarines in kleine schijfjes, pluk de blaadjes van de kruiden en trek de bladeren los van de slaharten.
    4. Dompel 1 vel rijstpapier in lauw water en leg het op een vochtige keukenhanddoek. Vul het midden van het rijstpapier met een kleine hoeveelheid noedels, 3 of 4 schijfjes nectarine, 2 of 3 garnalen, 2 blaadjes sla en kruiden naar hartenlust. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de rest op. Herhaal tot je 8 lenterolletjes hebt. 5. Serveer met de saus en de geplette pindanoten.

    Kooktip

    • No waste! Het leuke aan lenterolletjes is dat je ze kunt vullen met oneindig veel verschillende ingrediënten: fruit, overschotjes gebakken vlees of vis, of zelfs enkel met rauwkost. Gewoon proberen! Want (bijna) alles past!
    • De gezonde: plus de lenterolletjes zijn vers, evenwichtig en caloriearm. Een heerlijk gezond en zomers idee.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Brunch,Picknick
    Zomer
    Voorgerecht
    • Lenterolletjes met garnalen en nectarines

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Nectarine | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015071700396100000
  • Munt | Bussel | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    19,93 €/kg
    €2,99
    F2019011500029200000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • S2013042900151790000