Recept zoekresultatenLamstajine met olijven, artisjokken en kikkererwten
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:32
    A
  • Lamstajine met olijven, artisjokken en kikkererwten

Lamstajine met olijven, artisjokken en kikkererwten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Vaderdag,Pasen
Hoofdgerecht
Lamstajine met olijven, artisjokken en kikkererwtenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 kardemompeulen
  • groene pepers in bokaal, zacht of pikant (voor de afwerking)
  • koriander of platte peterselie (voor de afwerking)
  • zure room (voor de afwerking)
  • peper en zout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • enkele takjes verse tijm
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 eetlepel ras-el-hanout
  • 1 koffielepel gedroogde pilipili in ringetjes
  • 800 g Keltische lamsribbetjes
  • 1,9 dl lamsfond (uit bokaal)
  • 2 rode ajuinen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 3 lange rode paprika's
  • 800 g gepelde tomaten (uit blik)
  • 180 g ontpitte zwarte olijven (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 240 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 210 g artisjokbodems (uit blik, uitgelekt gewicht)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Komijn
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    33 gr
    104,55 €/kg
    €3,45
    S2009113008000170000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Kruiden | Kardemom | Peulen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012380000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + 1 u kooktijd

    1. Kruid de lamsribbetjes en laat ze goudbruin bakken in een grote tajine of in een grote braadpan met wat olie. Hak de knoflook en de tijm fijn, snijd de paprika’s in grote stukken en voeg de gesneden ingrediënten toe aan het lam.
    2. Laat de artisjokbodems uitlekken en snijd ze doormidden. Voeg ze toe in de braadpan of tajine. Voeg vervolgens de tomaten, de lamsfond, de olijven en de goed uitgelekte kikkererwten toe. Snijd ½ citroen in partjes en voeg ze toe samen met de kruiden. Bedek de bereiding en laat 1 u op een zacht vuurtje sudderen.
    3. Kruid bij met peper en zout indien nodig en garneer het gerecht met de uitgelekte groene pepers, stukjes citroen en fijngehakte koriander of platte peterselie. Voeg nog een scheutje zure room toe en dien goed warm op met couscous of pitabrood.

    Kooktip

    Als je liever minder saus hebt, laat het gerecht dan de laatste 15 min zonder deksel sudderen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 399; energie (kCal): 96; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 2,4; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 638,4
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Orientaals
    Gluten vrij
    Vaderdag,Pasen
    Diner
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -03:32
      A
    • Lamstajine met olijven, artisjokken en kikkererwten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Komijn
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    33 gr
    104,55 €/kg
    €3,45
    S2009113008000170000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Kruiden | Kardemom | Peulen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012380000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000