Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLamsnootjes in korst
Delhaize logo
  • Lamsnootjes in korst

Lamsnootjes in korst

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Vaderdag
Hoofdgerecht
Lamsnootjes in korst

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 Keltisch lamsnootje
  • 1 groene tapenade
  • 1 sjalot
  • 4 mooie basilicumblaadjes
  • 19 cl kalfsfond Delhaize
  • 2 bladerdeeg met zuivere boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 10 cl dikke room
  • 1 eidooier

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Lamsfilet | Celtic
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 200 gr
    +/-42,99€/kg
    +/-€8,60
    F2011012700589100000
  • Room | Zuur | 30% V.G.
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1996111500143900000
  • Bladerdeeg | Vers | Zuiver boter
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    230 gr
    8,65 €/kg
    €1,99
    F2012031400136200000
  • Fond | Kalf
    20 cl
    17,95 €/l
    €3,59
    S2017013103686080000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Doe zout op het vlees. Laat het aan alle kanten op hoog vuur gedurende 30 seconden aanbakken in 2 eetlepels olijfolie. Leg opzij op keukenpapier. Dek af met voedingsfolie en zet 30 min. in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C.
    3. Snij 4 rechthoeken uit het bladerdeeg die 2 cm breder zijn dan de lamsnootjes. Leg elk nootje op één van deze rechthoeken. Smeer ze in met groene tapenade. Bedek het geheel met een andere rechthoek van het bladerdeeg. Sluit en smeer in met eigeel dat je opklopte in 2 eetlepels water.
    4. Zet 15 min. in de koelkast en vervolgens 15 min. in de oven op bakpapier.
    5. Hak voor de saus de sjalot fijn, laat hem op matig vuur slinken in 1 eetlepel olijfolie. Giet de kalfsfond erbij, doe er de peper bij en kook 1/3 in. Voeg de room toe en laat nog 5 min. koken. Zet van het vuur, doe de basilicum erbij en mix.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vaderdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Lamsnootjes in korst

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Lamsfilet | Celtic
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 200 gr
    +/-42,99€/kg
    +/-€8,60
    F2011012700589100000
  • Room | Zuur | 30% V.G.
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1996111500143900000
  • Bladerdeeg | Vers | Zuiver boter
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    230 gr
    8,65 €/kg
    €1,99
    F2012031400136200000
  • Fond | Kalf
    20 cl
    17,95 €/l
    €3,59
    S2017013103686080000