Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLamskroon met esdoornsiroop, rozemarijn en zoete aardappel
Delhaize logo
  • Lamskroon met esdoornsiroop, rozemarijn en zoete aardappel

Lamskroon met esdoornsiroop, rozemarijn en zoete aardappel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Pasen
Hoofdgerecht
Lamskroon met esdoornsiroop, rozemarijn en zoete aardappel

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 10 cl esdoornsiroop
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 lamskronen
  • 3 soeplepels olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 1 trosje cocktailtomaten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Ahornsiroop | Fles
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1981122200092220000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077600000
  • Lamskroon | Celtic
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    +/- 400 gr
    +/-42,99€/kg
    +/-€17,20
    F2011020200574400000
  • Zoete aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2008031800316140000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min.

    1. Verwarm de oven voor op stand 6 - 180°C.
    2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in halve schijfjes. Schik die in een grote ovenschaal en meng er 2 soeplepels olijfolie onder. Bestrooi met zout en peper en schuif in de oven.
    3. Bak de lamskronen in een braadpan met boter en een soeplepel olie op een hoog vuur aan alle kanten goudbruin. Breng op smaak en leg ze bovenop de zoete aardappelen in de ovenschaal. Giet er de esdoornsiroop over, voeg de rozemarijn toe en laat nog 10 minuten verder garen in de oven.
    4. Verlaag de temperatuur tot 170°C en voeg de in tweeën gesneden tomaten toe. Meng goed, maak van de gelegenheid gebruik om het vlees met de vleesjus te overgieten en zet het geheel nog 15 minuten in de oven.
    5. Haal de schaal uit de oven, bedek ze met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Snijd de lamskronen tussen de ribben en serveer meteen.

    Kooktip

    Haal het vlees 1 uur vooraf uit de koelkast voor een perfect resultaat.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Pasen
    Diner
    Lente
    Hoofdgerecht
    • Lamskroon met esdoornsiroop, rozemarijn en zoete aardappel

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Ahornsiroop | Fles
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1981122200092220000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077600000
  • Lamskroon | Celtic
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    +/- 400 gr
    +/-42,99€/kg
    +/-€17,20
    F2011020200574400000
  • Zoete aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2008031800316140000