Lamskroon met esdoornsiroop, rozemarijn en zoete aardappel
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Pasen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 10 cl esdoornsiroop
- 4 takjes rozemarijn
- 2 lamskronen
- 3 soeplepels olijfolie
- 1 klontje boter
- 1 kg zoete aardappelen
- 1 trosje cocktailtomaten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1981122200092220000
F2021022500077600000
F2011020200574400000
F2008031800316140000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 40 min.
- Verwarm de oven voor op stand 6 - 180°C.
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in halve schijfjes. Schik die in een grote ovenschaal en meng er 2 soeplepels olijfolie onder. Bestrooi met zout en peper en schuif in de oven.
- Bak de lamskronen in een braadpan met boter en een soeplepel olie op een hoog vuur aan alle kanten goudbruin. Breng op smaak en leg ze bovenop de zoete aardappelen in de ovenschaal. Giet er de esdoornsiroop over, voeg de rozemarijn toe en laat nog 10 minuten verder garen in de oven.
- Verlaag de temperatuur tot 170°C en voeg de in tweeën gesneden tomaten toe. Meng goed, maak van de gelegenheid gebruik om het vlees met de vleesjus te overgieten en zet het geheel nog 15 minuten in de oven.
- Haal de schaal uit de oven, bedek ze met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Snijd de lamskronen tussen de ribben en serveer meteen.
Kooktip
Haal het vlees 1 uur vooraf uit de koelkast voor een perfect resultaat.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Pasen
Diner
Lente
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1981122200092220000
F2021022500077600000
F2011020200574400000
F2008031800316140000
Laad nog 3 producten