Recept zoekresultatenLamsbout van 4 uur
Delhaize logo
  • Lamsbout van 4 uur
    A

Lamsbout van 4 uur

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Pasen
Hoofdgerecht
Lamsbout van 4 uurA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 lamsbout
  • 10 teentjes knoflook
  • 10 cl droge witte wijn
  • 30 cl blanke kalfsfond
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 kruidnagel
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 aubergines

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lamsbout | Met been | Celtic

Delhaize

Lamsbout | Met been | Celtic

+/- 1,4 kg

+/-€28,69

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Fond | Kalf

Fundo

Fond | Kalf

20 cl

€3,89

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Kruidnagel

Santa Maria

Kruiden | Kruidnagel

24 gr

€5,35

Kruiden | Laurierblad

Santa Maria

Kruiden | Laurierblad

16 gr

€6,55

Aubergine | 1Stuk

Delhaize

Aubergine | 1Stuk

1 st

€1,25

Reeds in je keuken

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Totaal:
+/-€52,47

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min + baktijd 4 u

  1. Verwarm de oven voor op 130°C
  2. Kleur de bout in olie in een kookpot die in de oven mag. Haal hem uit de pot, blus met de witte wijn en breng aan de kook. Haal van het vuur. Voeg de kalfsfond toe samen met de teentjes ongepelde, geplette knoflook, de tijm, de laurierblaadjes, de kruidnagel, zout en peper. Meng. Voeg de bout toe, dek af en zet 4 u in de oven. Giet er af en toe wat water over. Snijd de aubergines in grote stukken en voeg die toe 30 min voordat de lamsbout klaar is.
  3. Leg de lamsbout, de aubergines en de teentjes knoflook op een schaal. Voeg de saus toe. Dien op met geplette aardappelen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 403; energie (kCal): 96; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 10,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 457,82
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 403; energie (kCal): 96; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 10,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 457,82
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Pasen
Diner
Lente
Hoofdgerecht
  • Lamsbout van 4 uur
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lamsbout | Met been | Celtic

Delhaize

Lamsbout | Met been | Celtic

+/- 1,4 kg

+/-€28,69

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Fond | Kalf

Fundo

Fond | Kalf

20 cl

€3,89

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Kruidnagel

Santa Maria

Kruiden | Kruidnagel

24 gr

€5,35

Kruiden | Laurierblad

Santa Maria

Kruiden | Laurierblad

16 gr

€6,55

Aubergine | 1Stuk

Delhaize

Aubergine | 1Stuk

1 st

€1,25

Reeds in je keuken

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Totaal:
+/-€52,47