Recept zoekresultatenLamsbout van 4 uur
Delhaize logo
  • Lamsbout van 4 uur
    A

Lamsbout van 4 uur

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Pasen
Hoofdgerecht
Lamsbout van 4 uurA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 lamsbout
  • 10 teentjes knoflook
  • 10 cl droge witte wijn
  • 30 cl blanke kalfsfond
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 kruidnagel
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 aubergines

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bout | Lam | Been | Snede | Celtic
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 250 gr
    +/-23,99€/kg
    +/-€6,00
    F2011012700594500000
  • S2019091800303370000
  • Fond | Kalf
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    8,16 €/l
    €1,55
    S1997101600013690000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Kruiden | Kruidnagel
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    24 gr
    222,92 €/kg
    €5,35
    S2009120408000200000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    S2015090100390510000
  • Gegrilde Aubergines
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    4,50 €/kg
    €2,25
    S2015110603612080000
  • Reeds in je keuken
  • Look | Netje | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    10,90 €/kg
    €1,09
    F2008120300394620000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min + baktijd 4 u

    1. Verwarm de oven voor op 130°C
    2. Kleur de bout in olie in een kookpot die in de oven mag. Haal hem uit de pot, blus met de witte wijn en breng aan de kook. Haal van het vuur. Voeg de kalfsfond toe samen met de teentjes ongepelde, geplette knoflook, de tijm, de laurierblaadjes, de kruidnagel, zout en peper. Meng. Voeg de bout toe, dek af en zet 4 u in de oven. Giet er af en toe wat water over. Snijd de aubergines in grote stukken en voeg die toe 30 min voordat de lamsbout klaar is.
    3. Leg de lamsbout, de aubergines en de teentjes knoflook op een schaal. Voeg de saus toe. Dien op met geplette aardappelen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 403; energie (kCal): 96; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 10,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 457,82
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Pasen
    Diner
    Lente
    Hoofdgerecht
    • Lamsbout van 4 uur
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bout | Lam | Been | Snede | Celtic
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 250 gr
    +/-23,99€/kg
    +/-€6,00
    F2011012700594500000
  • S2019091800303370000
  • Fond | Kalf
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    8,16 €/l
    €1,55
    S1997101600013690000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Kruiden | Kruidnagel
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    24 gr
    222,92 €/kg
    €5,35
    S2009120408000200000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    S2015090100390510000
  • Gegrilde Aubergines
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    4,50 €/kg
    €2,25
    S2015110603612080000
  • Reeds in je keuken
  • Look | Netje | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    10,90 €/kg
    €1,09
    F2008120300394620000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000