Lactosevrije crumble met pompoen, spinazie en noten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Vegan
Halloween
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 400 g pompoen (nettogewicht, geschild)
- 200 g verse spinazie
- 1 grote sjalot
- 120 g studentenhaver zonder rozijnen (of een andere notenmix)
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 3 el olijfolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015060500309010000
S2020123000483120000
F2004042900397010000
Dit product is niet meer beschikbaar
F2016061300327590000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. baktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de pompoen in brunoise en snipper de sjalot fijn. Fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje in een pan met de olie. Voeg de spinazie toe en laat nog enkele minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de studentenhaver en voeg er de zonnebloempitten aan toe.
- Verdeel de groenten over vuurvaste potjes, bedek met de noten en bak 10 min. goudbruin in de oven.
- Dien warm op.
Kooktip
Voor een pittigere crumble, vervang je de spinazie door rucola (die je even met de pompoen laat meestoven).
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 845; energie (kCal): 204; vetten (g): 17,6; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 1,5; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 334,97
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Halloween
Dessert
Herfst
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015060500309010000
S2020123000483120000
F2004042900397010000
Dit product is niet meer beschikbaar
F2016061300327590000
Laad nog 1 producten