Kwartels op Luikse wijze
Moeilijkheid
MoeilijkDuur
30-60 min.Budget
€€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 24 jeneverbessen
- 15 cl gevogeltefond
- 4 kwartels
- 2 soeplepels verse room
- 50 g zachte boter
- 1 pakje ontbijtspek
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1997101600013660000
F2017072500003870000
F2014061600197000000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
- Plet lichtjes 10 jeneverbessen met de platte kant van een mes en verwerk ze in 30 g boter met zout en peper.
- Vul de kwartels met dit mengsel en sluit ze zorgvuldig met keukengaren. Braad de kwartels in een braadpan aan, in de rest van de zachte boter. Kruid met zout en peper. Laat ze nog 8 min. bakken op matig vuur: de kwartels moeten aan alle zijden goudbruin zijn.
- Dek af en laat nog 15 min. bakken op zacht vuur. Voeg er 3 min. voor het einde van de kooktijd de rest van de lichtjes geplette jeneverbessen bij. Houd ze warm.
- Blus de bakbodem met de jenever, verwerk er de room in. Serveer de kwartels op een warme dienschotel. Overgiet ze met de hete saus en dien onmiddellijk op.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Winter
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1997101600013660000
F2017072500003870000
F2014061600197000000
Laad nog 1 producten