Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKuipjes van Romeinse sla met rivierkreeftjes
Delhaize logo
  • Kuipjes van Romeinse sla met rivierkreeftjes

Kuipjes van Romeinse sla met rivierkreeftjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Brunch
Lunch
Kuipjes van Romeinse sla met rivierkreeftjes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 kroppen little gem sla
  • 250 g kleine roze garnalen
  • 1/3 komkommer
  • 1 limoen "365"
  • 50 g rode uien
  • 125 g natuuryoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise "365"
  • 12 grote muntblaadjes
  • enkele takjes koriander
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Munt | Vers | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077550000
  • Yoghurt | Natuur | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    750 gr
    4,65 €/kg
    €3,49
    F2010020200104600000
  • Rode uien | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    750 gr
    1,59 €/kg
    €1,19
    F2015060500314850000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min

    1. Snij het stuk komkommer in de lengte doormidden, ontpit en snij in kleine blokjes. Doe ze in een slakom, voeg de heel fijngehakte rode ui toe, de garnalen en de gehakte kruiden.
    2. Rasp 1 koffielepel schil van de limoen dun af. Doe er de yoghurt bij, de mayonaise en 1 eetlepel limoensap, meng. Doe 2/3 van deze saus bij de garnalensalade, meng en breng op smaak met peper en zout.
    3. Maak de slablaadjes net voor het serveren los en leg ze op de borden. Vul ze met de garnalensalade en serveer er de resterende saus apart bij.

    Kooktip

    Tip: Snij de limoen in plakjes en versier er de borden mee.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Brunch
    Diner
    Lunch
    • Kuipjes van Romeinse sla met rivierkreeftjes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Munt | Vers | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077550000
  • Yoghurt | Natuur | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    750 gr
    4,65 €/kg
    €3,49
    F2010020200104600000
  • Rode uien | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    750 gr
    1,59 €/kg
    €1,19
    F2015060500314850000