Kuipjes van Romeinse sla met rivierkreeftjes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Brunch
Lunch
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 3 kroppen little gem sla
- 250 g kleine roze garnalen
- 1/3 komkommer
- 1 limoen "365"
- 50 g rode uien
- 125 g natuuryoghurt
- 2 eetlepels mayonaise "365"
- 12 grote muntblaadjes
- enkele takjes koriander
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077540000
F2021022500077550000
F2010020200104600000
F2015060500314850000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min
- Snij het stuk komkommer in de lengte doormidden, ontpit en snij in kleine blokjes. Doe ze in een slakom, voeg de heel fijngehakte rode ui toe, de garnalen en de gehakte kruiden.
- Rasp 1 koffielepel schil van de limoen dun af. Doe er de yoghurt bij, de mayonaise en 1 eetlepel limoensap, meng. Doe 2/3 van deze saus bij de garnalensalade, meng en breng op smaak met peper en zout.
- Maak de slablaadjes net voor het serveren los en leg ze op de borden. Vul ze met de garnalensalade en serveer er de resterende saus apart bij.
Kooktip
Tip: Snij de limoen in plakjes en versier er de borden mee.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Brunch
Diner
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077540000
F2021022500077550000
F2010020200104600000
F2015060500314850000
Laad nog 3 producten