Kruidige sinaasappelen karamel met gezouten boter, vanille-ijs
door Yves Mattagne
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 2 Porties
- 2 sinaasappelen, a vif geschild en in partjes gesneden
- 2 grote quenelles ijs van buffelmelk van Delhaize
- meringues van zure sinaasappel (Sea Grill)
- 2 takjes munt
- 1/2 l water
- 150 g suiker (voor de kruidensiroop)
- 1 vermalen kruidnagel
- 2 g gemalen kardemon
- 1 vermalen steranijs
- 1 fijngestampt kaneelstokje
- 25 g gezouten boter
- 150 g suiker (voor de karamel)
- 10 cl melk
- 15 cl room
- 1 snuifje fleur de sel
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081800140800000
S2018032200041850099
F2007042300161600000
F2021022500077550000
Begin met koken
De kruidensiroop
Meng alle ingrediënten, breng aan de kook, laat vijf minuten koken. Zeven en in de koelkast zetten.
De karamel met gezouten boter
Laat de gezouten boter smelten, voeg de suiker eraan toe en laat koken tot de karamel heel licht kleurt. Voeg de room toe, laat 5 minuten koken. Voeg de melk toe en een snuifje fleur de sel. Zeven en in de koelkast zetten.
Afwerking
Marineer de partjes sinaasappel en de kruiden, laat daarna uitlekken. Schenk wat karamel met gezouten boter in een diep bord, leg er de partjes sinaasappel op, een quenelle ijs, een paar blaadjes munt en de meringue (facultatief).
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Overig
Lente,Zomer
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081800140800000
S2018032200041850099
F2007042300161600000
F2021022500077550000