Kruidige sinaasappelen karamel met gezouten boter, vanille-ijs
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeld
Ingrediënten voor 2 Porties
- 2 sinaasappelen, a vif geschild en in partjes gesneden
- 2 grote quenelles ijs van buffelmelk van Delhaize
- 6 kleine meringues (voor decoratie)
- 2 takjes munt
- 1/2 l water
- 150 g suiker (voor de kruidensiroop)
- 1 vermalen kruidnagel
- 2 g gemalen kardemon
- 1 pièce vermalen steranijs
- 1 bâton fijngestampt kaneelstokje
- 25 g gezouten boter
- 300 g suiker
- 10 cl melk
- 15 cl room
- 1 snuifje fleur de sel
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Reeds in je keuken
Begin met koken
De kruidensiroop
Meng alle ingrediënten, breng aan de kook, laat vijf minuten koken. Zeven en in de koelkast zetten.
De karamel met gezouten boter
Laat de gezouten boter smelten, voeg de suiker eraan toe en laat koken tot de karamel heel licht kleurt. Voeg de room toe, laat 5 minuten koken. Voeg de melk toe en een snuifje fleur de sel. Zeven en in de koelkast zetten.
Afwerking
Marineer de partjes sinaasappel en de kruiden, laat daarna uitlekken. Schenk wat karamel met gezouten boter in een diep bord, leg er de partjes sinaasappel op, een quenelle ijs, een paar blaadjes munt en de meringue (facultatief).