Kruidige sinaasappelen karamel met gezouten boter, vanille-ijs
door Yves Mattagne

Gemiddeld
< 30 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 2 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 2 sinaasappelen, a vif geschild en in partjes gesneden
- 2 grote quenelles ijs van buffelmelk van Delhaize
- 6 kleine meringues (voor decoratie)
- 2 takjes munt
- 1/2 l water
- 150 g suiker (voor de kruidensiroop)
- 1 vermalen kruidnagel
- 2 g gemalen kardemon
- 1 stukje vermalen steranijs
- 1 bâton fijngestampt kaneelstokje
- 25 g gezouten boter
- 300 g suiker
- 10 cl melk
- 15 cl room
- 1 snuifje fleur de sel
- 2 sinaasappelen, a vif geschild en in partjes gesneden
- 2 grote quenelles ijs van buffelmelk van Delhaize
- 6 kleine meringues (voor decoratie)
- 2 takjes munt
- 1/2 l water
- 150 g suiker (voor de kruidensiroop)
- 1 vermalen kruidnagel
- 2 g gemalen kardemon
- 1 stukje vermalen steranijs
- 1 bâton fijngestampt kaneelstokje
- 25 g gezouten boter
- 300 g suiker
- 10 cl melk
- 15 cl room
- 1 snuifje fleur de sel