Rappel de produit :«8 mini raw cakes van het merk Nats Rawline» verkeerde houdbaarheidsdatum op etiketEn savoir plus >

Recept zoekresultatenKrokantjes met zwarte pens
Delhaize logo
  • Krokantjes met zwarte pens

Krokantjes met zwarte pens

Krokantjes met zwarte pens
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 ambachtelijke zwarte pensen (ongeveer 200 g/stuk)
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 1/4 kl kurkumapoeder
  • 1 mespunt pittig paprikapoeder
  • 3 el witte rozijnen
  • 3 el cognac
  • 2 el water
  • 6 vellen bladerdeeg
  • 1 eiwit
  • frituurolie
  • 2 ambachtelijke zwarte pensen (ongeveer 200 g/stuk)
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 1/4 kl kurkumapoeder
  • 1 mespunt pittig paprikapoeder
  • 3 el witte rozijnen
  • 3 el cognac
  • 2 el water
  • 6 vellen bladerdeeg
  • 1 eiwit
  • frituurolie

Begin met koken

: 25 min.
1
Doe het water bij de cognac en verwarm de mengeling zachtjes vooraleer ze over de rozijnen te gieten. Laat 30 min weken.
2
Haal het vel van de pensen, snijd ze in stukjes en meng deze met de kaneel, kurkuma, pittige paprika en uitgelekte rozijnen.
3
Klop het eiwit lichtjes op. Snijd de bladerdeegvellen doormiddenmet een schaar. Vouw een vel in twee en plooi de ronde zijde naar rechts. Leg 1 eetlepel pens op een van de uiteinden en vouw de hoek schuin over de vulling zodat er een driehoek ontstaat. Vouw de driehoek vervolgens nogmaals langs een zijde tot op het einde van het vel. Bestrijk dit uiteinde met eiwit en plak de driehoek dicht. Herhaal dit tot alle ingrediënten opgewerkt zijn.
4
Bak de driehoekjes in kleine hoeveelheden gedurende een drietal minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op absorberend papier en dien ze warm op met een groen slaatje.
1
Doe het water bij de cognac en verwarm de mengeling zachtjes vooraleer ze over de rozijnen te gieten. Laat 30 min weken.
2
Haal het vel van de pensen, snijd ze in stukjes en meng deze met de kaneel, kurkuma, pittige paprika en uitgelekte rozijnen.
3
Klop het eiwit lichtjes op. Snijd de bladerdeegvellen doormiddenmet een schaar. Vouw een vel in twee en plooi de ronde zijde naar rechts. Leg 1 eetlepel pens op een van de uiteinden en vouw de hoek schuin over de vulling zodat er een driehoek ontstaat. Vouw de driehoek vervolgens nogmaals langs een zijde tot op het einde van het vel. Bestrijk dit uiteinde met eiwit en plak de driehoek dicht. Herhaal dit tot alle ingrediënten opgewerkt zijn.
4
Bak de driehoekjes in kleine hoeveelheden gedurende een drietal minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op absorberend papier en dien ze warm op met een groen slaatje.
Nutritionele informatie
Energie: 558 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Diner
Snack

Deze recepten kan je ook leuk vinden