Kreukels met witte wijn
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Hapjes
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 660 g levende kreukels
- 50 cl koud water
- 25 cl droge witte wijn
- 2 eetlepels grof Guérande zeezout
- 1 kruindentuiltje (bij voorkeur vers)
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Dit product is niet meer beschikbaar
S2021122200511750096
Reeds in je keuken
S2021021000507950000
Begin met koken
Bereidingstijd: Bereidings- + kooktijd: 10 min. (+ afkoeling)
- Spoel de kreukels verschillende keren in koud water tot het water helder is.
- Doe ze in een kleine kookpot en voeg het koud water toe, de witte wijn, het grof zout, het kruidentuiltje en peper. Roer en verwarm op matig vuur tot wanneer het geheel kookt. Neem van het vuur, zet een deksel op de pot en laat de kreukels in de gekruide bouillon afkoelen.
- Lekker lauw of koud: haal de slakjes uit hun huisje en verwijder het aan het vlees gehechte kapje (operculum). Serveer ze als borrelhapje of als voorgerecht op beboterde sneetjes brood. Je kan ze ook aan een zeevruchtenschotel toevoegen.
Kooktip
Een kruidentuiltje bestaat uit tijm, laurier en peterselie. De kruiden worden met keukentouw samengebonden.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 115; energie (kCal): 28; vetten (g): 0,2; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 1,1; suikers (g): 0,1; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 60,45
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Overig
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Dit product is niet meer beschikbaar
S2021122200511750096
Reeds in je keuken
S2021021000507950000