• Krabkroketjes met mango, kokossaus en citroengras
    Nutri-Score C

Krabkroketjes met mango, kokossaus en citroengras

door Line Couvreur
Krabkroketjes met mango, kokossaus en citroengrasC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 rode peper
  • 1 el fish sauce
  • 1/2 el fijne suiker
  • 1 stengel citroengras
  • 2 cm gember
  • 1 blik king crab (200 g, 40 % poten)
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 bussel koriander
  • 1 mango
  • 1 ei
  • 4 el panko
  • 2 el olijfolie
  • chilipoeder
  • zout
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 rode peper
  • 1 el fish sauce
  • 1/2 el fijne suiker
  • 1 stengel citroengras
  • 2 cm gember
  • 1 blik king crab (200 g, 40 % poten)
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 bussel koriander
  • 1 mango
  • 1 ei
  • 4 el panko
  • 2 el olijfolie
  • chilipoeder
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 8 min. kooktijd
  1. 1
    Giet de kokosmelk in een steelpan. Voeg ¼ rode peper (de punt) in fijne plakjes toe, de fish sauce en de suiker. Verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengel, hak de kern fijn en schep bij de saus. Rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de steelpan. Breng zachtjes aan de kook, haal de pan van het vuur en laat trekken.
  2. 2
    Ontpit ½ rode peper en hak hem fijn. Meng er de goed uitgelekte krab, de fijngesnipperde lente-uitjes, de helft van de gehakte koriander, ½ mango in kleine blokjes, het ei, zout en de panko onder.
  3. 3
    Verwarm de olie op een zacht vuurtje, in een grote braadpan. Vorm er 8 kleine kroketjes in met behulp van een uitsteekring. Bak ze 4 min. per kant zachtjes goudbruin.
  4. 4
    Snijd de rest van de mango in kleine blokjes en hak de rest van de rode peper.
  5. 5
    Giet een beetje lauwe saus in 8 kleine kommen, voeg de kroketjes toe en werk af met mango, rode peper en korianderblaadjes. Bestrooi met een beetje chili en serveer.
  1. 1
    Giet de kokosmelk in een steelpan. Voeg ¼ rode peper (de punt) in fijne plakjes toe, de fish sauce en de suiker. Verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengel, hak de kern fijn en schep bij de saus. Rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de steelpan. Breng zachtjes aan de kook, haal de pan van het vuur en laat trekken.
  2. 2
    Ontpit ½ rode peper en hak hem fijn. Meng er de goed uitgelekte krab, de fijngesnipperde lente-uitjes, de helft van de gehakte koriander, ½ mango in kleine blokjes, het ei, zout en de panko onder.
  3. 3
    Verwarm de olie op een zacht vuurtje, in een grote braadpan. Vorm er 8 kleine kroketjes in met behulp van een uitsteekring. Bak ze 4 min. per kant zachtjes goudbruin.
  4. 4
    Snijd de rest van de mango in kleine blokjes en hak de rest van de rode peper.
  5. 5
    Giet een beetje lauwe saus in 8 kleine kommen, voeg de kroketjes toe en werk af met mango, rode peper en korianderblaadjes. Bestrooi met een beetje chili en serveer.
Per 100g: Energie: 145 kcal - Vetten: 8,7 g - Koolhydraten: 10,5 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 5,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 145 kcal - Vetten: 8,7 g - Koolhydraten: 10,5 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 5,9 g
Aziatisch
Lactose vrij
Eindejaar
Winter
Hapjes

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

  • Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Nuoc mam saus
    1 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Koko | Melk | Bio
    20 cl
    Bio
    • Delhaize Citroengras | Verpakt
      75 gr
    • Delhaize Gember | Bio
      150 gr
      Bio
      • Imperial Krab | Extra
        121 gr
      • Delhaize Witte uien | Netje
        400 gr
      • Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
        10 gr
      • Delhaize Mango
        1 st
        2 voor €3
      • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
        4 st
      • Lobo Panko | Broodkruimels
        200 gr
      • Delhaize Kruiden | Chili Con Carne
        53 gr
      • Reeds in je keuken

      • Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
        1 kg
      • Delhaize Olijfolie | Culinaire
        50 cl
      • Delhaize Zout | Cuisine
        1 kg

      Totaal:

      €29,02