Knapperige aubergines op Indiase wijze


Makkelijk
< 30 min.
3/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 2 aubergines
- 70 g broodkruim of oudbakken brood
- 2 el sesamzaadjes en hazelnoten
- 1 el korianderzaadjes
- 1/2 el kurkuma en gedroogde gember
- zout
- olijfolie
- een beetje verse koriander
- Indiase mangochutney
- 2 aubergines
- 70 g broodkruim of oudbakken brood
- 2 el sesamzaadjes en hazelnoten
- 1 el korianderzaadjes
- 1/2 el kurkuma en gedroogde gember
- zout
- olijfolie
- een beetje verse koriander
- Indiase mangochutney
Begin met koken
: 20 min. + 5 min. kooktijd
- 1Paneermeel: vermeng een weinig oudbakken brood (of gewoon broodkruim), sesamzaadjes, hazelnoten, korianderzaadjes, kurkuma en droge gember.
- 2Snijd de aubergines in rondjes van ±1 cm, bestrooi ze met zout en laat dit even intrekken. Laat ze weken in het broodkruim en verhit ze daarna even in een pan met olijfolie.
- 3Bestrooi uiteindelijk met wat verse koriander, fleur de sel (grof kwaliteitszout) en espelettepeper. Serveren met een Indiase mangochutney.
- 1Paneermeel: vermeng een weinig oudbakken brood (of gewoon broodkruim), sesamzaadjes, hazelnoten, korianderzaadjes, kurkuma en droge gember.
- 2Snijd de aubergines in rondjes van ±1 cm, bestrooi ze met zout en laat dit even intrekken. Laat ze weken in het broodkruim en verhit ze daarna even in een pan met olijfolie.
- 3Bestrooi uiteindelijk met wat verse koriander, fleur de sel (grof kwaliteitszout) en espelettepeper. Serveren met een Indiase mangochutney.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 542; energie (kCal): 129; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 11,5; suikers (g): 3,4; vezels (g): 3,7; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 194,27
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 542; energie (kCal): 129; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 11,5; suikers (g): 3,4; vezels (g): 3,7; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 194,27
Indiaas
Vegan
Overig
Zomer
Bijgerechten
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
- Delhaize Aubergine1 st79
- Anco Paneermeel200 gr67
- Santa Maria Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame44 gr2de tegen -60%25
- Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes10 gr2de tegen -60%95
- Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen35 gr2de tegen -60%55
- Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes10 gr2de tegen -60%95
- Patak's Chutney | Zoete mango340 gr59
- Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen140 gr2de tegen -60%35
- Delhaize Olijfolie | Culinaire50 cl39








