• Kleine tortilla’s met peren en chocoladesaus

Kleine tortilla’s met peren en chocoladesaus

Kleine tortilla’s met peren en chocoladesaus
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 100 g « Dessert Callets » (of pure dessertchocolade in stukjes)
  • boter
  • 1 snuifje gemalen kaneel of gember (facultatief)
  • 3 eieren
  • 5 el griessuiker "365"
  • 3 niet te rijpe peren « 365 » (600 g)
  • 20 cl verse room
  • 100 g « Dessert Callets » (of pure dessertchocolade in stukjes)
  • boter
  • 1 snuifje gemalen kaneel of gember (facultatief)
  • 3 eieren
  • 5 el griessuiker "365"
  • 3 niet te rijpe peren « 365 » (600 g)
  • 20 cl verse room

Begin met koken

  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. 2
    Schil en snij de peren in blokjes. Smelt de boter in een antikleefpan en doe er de peren in. Bestrooi met 4 el suiker en laat stoven op vrij hoog vuur tot ze gaar en gekarameliseerd zijn. Bestrooi eventueel met kaneel of gember.
  3. 3
    Klop de eieren los met 10 cl room en 1 el suiker. Doe er de peren bij en meng. Smeer de boorden van 4 taartvormpjes met antikleefbodem lichtjes in met boter en leg een schijfje bakpapier op de bodem van elk vormpje. Verdeel het eiermengsel over de vormpjes en laat ze 15 min. in de oven bakken. Laat afkoelen.
  4. 4
    Breng 10 cl room in een steelpannetje aan de kook. Neem van het vuur, voeg de chocolade toe en laat 1 min. rusten. Roer met de klopper.
  5. 5
    Haal de tortilla’s uit de vormpjes en serveer ze lauw met de lauwe chocoladesaus.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. 2
    Schil en snij de peren in blokjes. Smelt de boter in een antikleefpan en doe er de peren in. Bestrooi met 4 el suiker en laat stoven op vrij hoog vuur tot ze gaar en gekarameliseerd zijn. Bestrooi eventueel met kaneel of gember.
  3. 3
    Klop de eieren los met 10 cl room en 1 el suiker. Doe er de peren bij en meng. Smeer de boorden van 4 taartvormpjes met antikleefbodem lichtjes in met boter en leg een schijfje bakpapier op de bodem van elk vormpje. Verdeel het eiermengsel over de vormpjes en laat ze 15 min. in de oven bakken. Laat afkoelen.
  4. 4
    Breng 10 cl room in een steelpannetje aan de kook. Neem van het vuur, voeg de chocolade toe en laat 1 min. rusten. Roer met de klopper.
  5. 5
    Haal de tortilla’s uit de vormpjes en serveer ze lauw met de lauwe chocoladesaus.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Chocolade | Puur | 70% | Bio | Fairtrade
    100 gr
    Bio
  • Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
    28 gr
    2de tegen -60%
  • Columbus Scharreleieren | 5+1
    6 st
    Promo
  • Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
  • Delhaize Peren | Conference | Verpakt | 4st
    600 gr
  • Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
  • Reeds in je keuken

  • Balade Zachte boter | Opgeklopt
    130 gr
    1+1 gratis

Totaal:

€12,41

Deze recepten kan je ook leuk vinden