Kleine tortilla’s met peren en chocoladesaus
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Eindejaar,Sinterklaas
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 100 g « Dessert Callets » (of pure dessertchocolade in stukjes)
- boter
- een snuifje gemalen kaneel of gember (facultatief)
- 3 eieren 365
- 5 eetlepels griessuiker "365"
- 3 niet te rijpe peren « 365 » (600 g)
- 20 cl verse room « 365 »
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1995012700062120000
F2010020200105000000
S1974061200151000000
Reeds in je keuken
F1981081800104400000
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Schil en snij de peren in blokjes. Smelt de boter in een antikleefpan en doe er de peren in. Bestrooi met 4 eetlepels suiker en laat stoven op vrij hoog vuur tot ze gaar en gekarameliseerd zijn. Bestrooi eventueel met kaneel of gember.
- Klop de eieren los met 10 cl room en 1 eetlepel suiker. Doe er de peren bij en meng. Smeer de boorden van 4 taartvormpjes met antikleefbodem lichtjes in met boter en leg een schijfje bakpapier op de bodem van elk vormpje. Verdeel het eiermengsel over de vormpjes en laat ze 15 min in de oven bakken. Laat afkoelen.
- Breng 10 cl room in een steelpannetje aan de kook. Neem van het vuur, voeg de chocolade toe en laat 1 min rusten. Roer met de klopper.
- Haal de tortilla’s uit de vormpjes en serveer ze lauw met de lauwe
- chocoladesaus.
Kooktip
De gaartijd van de peren hangt af van de soort en de rijpheid. Indien nodig, kan je ze eruit nemen met een schuimspaan en het kookvocht laten inkoken op hevig vuur.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar,Sinterklaas
Overig
Zomer,Herfst
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1995012700062120000
F2010020200105000000
S1974061200151000000
Reeds in je keuken
F1981081800104400000