Kleine tortilla’s met peren en chocoladesaus

Gemiddeld
30-60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 100 g « Dessert Callets » (of pure dessertchocolade in stukjes)
- boter
- 1 snuifje gemalen kaneel of gember (facultatief)
- 3 eieren
- 5 el griessuiker "365"
- 3 niet te rijpe peren « 365 » (600 g)
- 20 cl verse room
- 100 g « Dessert Callets » (of pure dessertchocolade in stukjes)
- boter
- 1 snuifje gemalen kaneel of gember (facultatief)
- 3 eieren
- 5 el griessuiker "365"
- 3 niet te rijpe peren « 365 » (600 g)
- 20 cl verse room
Begin met koken
- 1Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- 2Schil en snij de peren in blokjes. Smelt de boter in een antikleefpan en doe er de peren in. Bestrooi met 4 el suiker en laat stoven op vrij hoog vuur tot ze gaar en gekarameliseerd zijn. Bestrooi eventueel met kaneel of gember.
- 3Klop de eieren los met 10 cl room en 1 el suiker. Doe er de peren bij en meng. Smeer de boorden van 4 taartvormpjes met antikleefbodem lichtjes in met boter en leg een schijfje bakpapier op de bodem van elk vormpje. Verdeel het eiermengsel over de vormpjes en laat ze 15 min. in de oven bakken. Laat afkoelen.
- 4Breng 10 cl room in een steelpannetje aan de kook. Neem van het vuur, voeg de chocolade toe en laat 1 min. rusten. Roer met de klopper.
- 5Haal de tortilla’s uit de vormpjes en serveer ze lauw met de lauwe chocoladesaus.
- 1Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- 2Schil en snij de peren in blokjes. Smelt de boter in een antikleefpan en doe er de peren in. Bestrooi met 4 el suiker en laat stoven op vrij hoog vuur tot ze gaar en gekarameliseerd zijn. Bestrooi eventueel met kaneel of gember.
- 3Klop de eieren los met 10 cl room en 1 el suiker. Doe er de peren bij en meng. Smeer de boorden van 4 taartvormpjes met antikleefbodem lichtjes in met boter en leg een schijfje bakpapier op de bodem van elk vormpje. Verdeel het eiermengsel over de vormpjes en laat ze 15 min. in de oven bakken. Laat afkoelen.
- 4Breng 10 cl room in een steelpannetje aan de kook. Neem van het vuur, voeg de chocolade toe en laat 1 min. rusten. Roer met de klopper.
- 5Haal de tortilla’s uit de vormpjes en serveer ze lauw met de lauwe chocoladesaus.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Zomer
Dessert
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
- Delhaize Chocolade | Puur | 70% | Bio | Fairtrade100 gr
19 - Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen28 gr2de tegen -60%35
- Columbus Scharreleieren | 5+16 stPromo20
- Delhaize Suiker | Fijn | Kristal1 kg69
- Delhaize Peren | Conference | Verpakt | 4st600 gr89
- Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.200 gr09
- Balade Zachte boter | Opgeklopt130 gr1+1 gratis45







