Klassieke bearnaisesaus met côte à l’os
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€€Score
4 op 5Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 eidooiers
- 1 kg côte à l'os
- 15 dl droge witte wijn
- 1 sjalot
- 15 cl azijn
- 40 g dragon
- 20 g kervel
- 175 g boter
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010083100116000000
F1998101200540900000
Dit product is niet meer beschikbaar
S2008040800229630000
F2015060500309010000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 15 min. baktijd
- Maak de bearnaisesaus: hak de sjalot, de kervel en de dragon fijn. Bereid de gastrique (sausbasis) door de witte wijn samen met de azijn, de gehakte sjalot en 1/2 dragon tot de helft in te koken. Zeef daarna zodat je een heldere gastrique verkrijgt.
- Klop de eidooiers samen met de gastrique schuimig op een laag vuurtje. Haal van het vuur en klop er beetje bij beetje de boter onder. Kruid met peper en zout en voeg er dan de kervel en 1/2 dragon bij.
- Wrijf het vlees in met peper en zeezout. Bak of gril de côte à l’os en dien op met de warme bearnaisesaus.
Kooktip
- Gebruik geklaarde boter voor een nog beter resultaat.
- Haal de côte à l’os op tijd uit de koelkast zodat hij beter zal bakken.
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Barbecue
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010083100116000000
F1998101200540900000
Dit product is niet meer beschikbaar
S2008040800229630000
F2015060500309010000
Laad nog 4 producten