Recept zoekresultatenKlassieke bearnaisesaus ‬‬‭met côte à l’os
Delhaize logo
  • Klassieke bearnaisesaus ‬‬‭met côte à l’os

Klassieke bearnaisesaus ‬‬‭met côte à l’os

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Klassieke bearnaisesaus ‬‬‭met côte à l’os

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eidooiers
  • 1 kg côte à l'os
  • 15 dl droge witte wijn
  • 1 sjalot
  • 15 cl azijn
  • 40 g dragon
  • 20 g kervel
  • 175 g boter

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

15 × 75 cl

€59,85

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Azijn | Wijn | Sjalot

Taste of Inspirations

Azijn | Wijn | Sjalot

25 cl

€1,89

Kruiden | Dragon

Santa Maria

Kruiden | Dragon

6 × 7 gr

€17,70

Kervel | Schaal

Delhaize

Kervel | Schaal

100 gr

€2,19

Reeds in je keuken

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Totaal:
€84,77

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 15 min. baktijd

  1. Maak de bearnaisesaus: hak de sjalot, de kervel en de dragon ‬‬‬‭fijn. Bereid de gastrique (sausbasis) door de witte wijn samen ‬‬‬‭met de azijn, de gehakte sjalot en 1/2 dragon tot de helft in te ‬‬‬‭koken. Zeef daarna zodat je een heldere gastrique verkrijgt. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  2. Klop de eidooiers samen met de gastrique schuimig op een ‬‬‬‭laag vuurtje. Haal van het vuur en klop er beetje bij beetje de ‬‬‬‭boter onder. Kruid met peper en zout en voeg er dan de kervel ‬‬‬‭en 1/2 dragon bij. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  3. Wrijf het vlees in met peper en zeezout. ‬‬‬‭Bak of gril de côte à l’os en dien op met de ‬‬‬‭warme bearnaisesaus.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

Kooktip

  • Gebruik geklaarde boter voor een nog beter resultaat.
  • Haal de côte à l’os op tijd uit de koelkast zodat hij beter zal bakken.
Nutritionele informatie
Energie: 546 kcal
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Barbecue
Diner
Hoofdgerecht
  • Klassieke bearnaisesaus ‬‬‭met côte à l’os

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

15 × 75 cl

€59,85

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Azijn | Wijn | Sjalot

Taste of Inspirations

Azijn | Wijn | Sjalot

25 cl

€1,89

Kruiden | Dragon

Santa Maria

Kruiden | Dragon

6 × 7 gr

€17,70

Kervel | Schaal

Delhaize

Kervel | Schaal

100 gr

€2,19

Reeds in je keuken

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Totaal:
€84,77