Klassieke bearnaisesaus met côte à l’os
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€€Score
4 op 5Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 2 eidooiers
- 1 kg côte à l'os
- 15 dl droge witte wijn
- 1 sjalot
- 15 cl azijn
- 40 g dragon
- 20 g kervel
- 175 g boter
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
€2,09
France - Sud Ouest
Bergerac Sec Wit
15 × 75 cl
€59,85
Delhaize
Sjalot | Ui | Netje
500 gr
€1,05
Taste of Inspirations
Azijn | Wijn | Sjalot
25 cl
€1,89
Santa Maria
Kruiden | Dragon
6 × 7 gr
€17,70
Delhaize
Kervel | Schaal
100 gr
€2,19
Reeds in je keuken
Carlsbourg
Geklaarde boter
225 gr
€5,69
Totaal:
€84,77
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 15 min. baktijd
- Maak de bearnaisesaus: hak de sjalot, de kervel en de dragon fijn. Bereid de gastrique (sausbasis) door de witte wijn samen met de azijn, de gehakte sjalot en 1/2 dragon tot de helft in te koken. Zeef daarna zodat je een heldere gastrique verkrijgt.
- Klop de eidooiers samen met de gastrique schuimig op een laag vuurtje. Haal van het vuur en klop er beetje bij beetje de boter onder. Kruid met peper en zout en voeg er dan de kervel en 1/2 dragon bij.
- Wrijf het vlees in met peper en zeezout. Bak of gril de côte à l’os en dien op met de warme bearnaisesaus.
Kooktip
- Gebruik geklaarde boter voor een nog beter resultaat.
- Haal de côte à l’os op tijd uit de koelkast zodat hij beter zal bakken.
Nutritionele informatie
Energie: 546 kcal
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Barbecue
Diner
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
€2,09
France - Sud Ouest
Bergerac Sec Wit
15 × 75 cl
€59,85
Delhaize
Sjalot | Ui | Netje
500 gr
€1,05
Taste of Inspirations
Azijn | Wijn | Sjalot
25 cl
€1,89
Santa Maria
Kruiden | Dragon
6 × 7 gr
€17,70
Delhaize
Kervel | Schaal
100 gr
€2,19
Reeds in je keuken
Carlsbourg
Geklaarde boter
225 gr
€5,69