Kippenblokjes en gehaktballetjes met dragon, aardappelpuree
door Bart Desmidt
Duur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Gluten vrij
Moederdag,Kids
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 4 kipfilets
- 400 g varkens- en kalfsgehakt met kruiden
- 500 g champignons
- 2 stengels groene selder
- 2 sjalotten
- 1 kg bloemige aardappelen
- 4 dl room
- 1 dl melk
- 4 el dragonazijn
- 2 el mosterd
- 110 g boter
- 1/2 bussel dragon
- Peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020082600066860000
F2017062900001940000
F2021042600080300000
F1993070600145100000
F2008080500165900000
S2008090400007130000
S2013011800007920000
F2021080600085270000
Begin met koken
Bereidingstijd: : 30 min.
- Prik de aardappelen enkele keren in met een klein mesje, schik ze in een grote ronde schaal en kook ze 2 x 7 min in de microgolfoven, op 900 W (de kooktijd kan naargelang de grootte van de aardappelen variëren). Draai ze halverwege de kooktijd om.
- Rol kleine gehaktballetjes en snijd de kip in blokjes.
- Fruit de gehakte sjalotten in een grote braadpan, met 30 g gesmolten boter. Voeg de gehaktballetjes en de kip toe. Snijd de champignons in 4, snipper de selder heel fijn en voeg ze ook toe. Kruid met peper en zout. Voeg de azijn en de mosterd toe, zodra alles mooi goudbruin gebakken is. Giet er de room bij en laat zachtjes pruttelen.
- Snijd intussen de gekookte aardappelen in 2, hol ze uit en plet het vruchtvlees met 80 g boter. Kruid met peper, zout en giet er melk bij tot de gewenste textuur.
- Warm de puree indien nodig lichtjes op. Meng de gehakte dragon onder de saus van de kip en breng verder op smaak. Dien heel warm op.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Kids
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020082600066860000
F2017062900001940000
F2021042600080300000
F1993070600145100000
F2008080500165900000
S2008090400007130000
S2013011800007920000
F2021080600085270000