Kippenblokjes en gehaktballetjes met dragon, aardappelpuree
door Bart Desmidt

< 30 min.
5/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 4 kipfilets
- 400 g varkens- en kalfsgehakt met kruiden
- 500 g champignons
- 2 stengels groene selder
- 2 sjalotten
- 1 kg bloemige aardappelen
- 4 dl room
- 1 dl melk
- 4 el dragonazijn
- 2 el mosterd
- 110 g boter
- 1/2 bussel dragon
- peper en zout
- 4 kipfilets
- 400 g varkens- en kalfsgehakt met kruiden
- 500 g champignons
- 2 stengels groene selder
- 2 sjalotten
- 1 kg bloemige aardappelen
- 4 dl room
- 1 dl melk
- 4 el dragonazijn
- 2 el mosterd
- 110 g boter
- 1/2 bussel dragon
- peper en zout
Begin met koken
: 30 min.
- 1Prik de aardappelen enkele keren in met een klein mesje, schik ze in een grote ronde schaal en kook ze 2 x 7 min in de microgolfoven, op 900 W (de kooktijd kan naargelang de grootte van de aardappelen variëren). Draai ze halverwege de kooktijd om.
- 2Rol kleine gehaktballetjes en snijd de kip in blokjes.
- 3Fruit de gehakte sjalotten in een grote braadpan, met 30 g gesmolten boter. Voeg de gehaktballetjes en de kip toe. Snijd de champignons in 4, snipper de selder heel fijn en voeg ze ook toe. Kruid met peper en zout. Voeg de azijn en de mosterd toe, zodra alles mooi goudbruin gebakken is. Giet er de room bij en laat zachtjes pruttelen.
- 4Snijd intussen de gekookte aardappelen in 2, hol ze uit en plet het vruchtvlees met 80 g boter. Kruid met peper, zout en giet er melk bij tot de gewenste textuur.
- 5Warm de puree indien nodig lichtjes op. Meng de gehakte dragon onder de saus van de kip en breng verder op smaak. Dien heel warm op.
- 1Prik de aardappelen enkele keren in met een klein mesje, schik ze in een grote ronde schaal en kook ze 2 x 7 min in de microgolfoven, op 900 W (de kooktijd kan naargelang de grootte van de aardappelen variëren). Draai ze halverwege de kooktijd om.
- 2Rol kleine gehaktballetjes en snijd de kip in blokjes.
- 3Fruit de gehakte sjalotten in een grote braadpan, met 30 g gesmolten boter. Voeg de gehaktballetjes en de kip toe. Snijd de champignons in 4, snipper de selder heel fijn en voeg ze ook toe. Kruid met peper en zout. Voeg de azijn en de mosterd toe, zodra alles mooi goudbruin gebakken is. Giet er de room bij en laat zachtjes pruttelen.
- 4Snijd intussen de gekookte aardappelen in 2, hol ze uit en plet het vruchtvlees met 80 g boter. Kruid met peper, zout en giet er melk bij tot de gewenste textuur.
- 5Warm de puree indien nodig lichtjes op. Meng de gehakte dragon onder de saus van de kip en breng verder op smaak. Dien heel warm op.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
- Delhaize Filetblokjes | Kip2 × +/- 400 gr2de tegen -50%60
- Delhaize Gehakt | Kalfs | Gekruid2 × +/- 279 gr88
- Delhaize Witte champignons | Belgisch2 × 250 gr49
- Delhaize Knolselder | Cat11 st99
- Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio500 gr
99 - Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg1 kg79
- Delhaize Room 20%2 × 25 cl95
- Delhaize Karnemelk | Bio1 l
95 - Taste of Inspirations Azijn | Appel-Honing25 cl19
- Bister Mosterd250 gr1+1 gratis85
- Aubel Zachte boter500 gr2de tegen -40%99
- Delhaize Dragon | Verpakt20 gr79
- Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen38 gr19













